„Eurovizijos“ favoritai „Il Volo“ įvertino lietuvių dueto dainą

„Il Volo“ – neabejotinai populiariausia grupė šių metų „Eurovizijoje“.<br>AP nuotr.
„Il Volo“ – neabejotinai populiariausia grupė šių metų „Eurovizijoje“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, specialiai lrytas.lt, Viena

2015-05-23 15:26, atnaujinta 2017-11-27 00:48

Italų dainininkų trio „Il Volo“ – vieni pagrindinių pretendentų šeštadienio vakarą laimėti „Euroviziją“. Bent jau taip teigia dauguma prognozių apie Vienoje vyksiantį konkurso finalą, kuriame dalyvaus ir Vaidas Baumila su Monika Linkyte.

Prieš penkerius metus žymių atlikėjų Andreos Bocelli ir Zucchero prodiuserio suburta operos atlikėjų trijulė dar labai jauna – vyriausiam jos nariui Piero Barone yra 21-eri.

Tačiau muzikos pasaulyje ši popklasikos grupė jau pasiekė labai daug. „Il Volo“ įrašų parduota milijonai, grupė rengia koncertų turus JAV, dainavo su legendine Barbra Streisand, filmavosi populiariuose TV serialuose ir dalyvavo didelės muzikos apdovanojimų ceremonijose.

Trys vaikinai – neabejotinai populiariausi atlikėjai iš visų, kurie šįmet dalyvauja „Eurovizijoje“. Tai juntama ir užkulisiuose. Dainininkai stengiasi nekišti nosies iš savo kambarėlio, kuriame leidžia laiką su tėvais. Vos tik kuris išeina pasivaikščioti, jį iškart apstoja būrys gerbėjų, norinčių nusifotografuoti. Asmenukės nori ir konkurse dirbantys savanoriai, ir kitų šalių atlikėjai.

Jie turi šlovę, daugybę gerbėjų ir daug pinigų. Kam jiems prireikė „Eurovizijos“, kur atlikėjai vertinami taškais ir vietomis?

„Viena priežasčių – pastaruosius keletą metų mes daugiau koncertavome ir dirbome Amerikoje, todėl „Eurovizija“ – proga sugrįžti į Europą ir šimtams milijonų žmonių parodyti, kas yra „Il Volo“.

Per šiuos ketverius metus mes užaugome – ir kaip vyrai, ir kaip dainininkai. Nėra labai svarbu, kas laimės. Mes turime savų planų.

Rugsėjį išleisime naują albumą, po to bus gastrolės Italijoje, Europoje, Šiaurės Amerikoje, Pietų Amerikoje“, – lrytas.lt sakė P.Barone.

Kitas grupės narys Ignazio Boschetto pripažino, kad Italijos lūkesčiai dėl šių metų „Eurovizijos“ – dideli.

„Taip, žmonės tiki, kad mes laimėsime. Būti favoritais nėra gerai, nes tikrai jaučiame didelį spaudimą. Bet mes čia stengsimės kuo geriau atstovauti Italijai, norime, kad šalis mumis didžiuotųsi“, – sakė Ignazio.

Lietuviai finale pasirodys 7-uoju, o italai – 27-uoju numeriu. Tačiau Vaido ir Monikos daina nepraslydo italams pro ausis. Gal dar ir todėl, kad „Il Volo“ „eurovizinės“ dainos klipe – daug bučinių, o lietuviai bučiuojasi scenoje.

„Įdomus jūsiškių numeris, labai seksualus. Mums patiko ta daina ir pasirodymas.

Noriu pasakyti, kad esame buvę Latvijoje, konkurse „New Wave“ („Novaja volna“ – Red.). O Lietuvoje neteko. Labai norėtume atvykti ir pristatyti Italijos dvasią. Žmonės puikiai žino Italijos maistą, automobilius, stilių. Mes Italiją pristatome per muziką“, – kalbėjo grupės dainininkas Gianluca Ginoble.

„Il Volo“ susibūrė kaip jaunų dainininkų atsakas legendiniam tenorų trio – Placido Domingo, Luciano Pavarotti ir Jose Carrerui. Balsas – svarbiausias šių atlikėjų turtas. Vienoje pastarosios kelios dienos – vėjuotos ir lietingos. Kaip jie saugo savo instrumentą?

„Apsivyniojame kaklą šaliku ir stengiamės nerėkauti. Tai ir viskas. Arbata, medus, imbieras? Ne, ypač medus pavojingas balsui. Dar reikia gerti daug vandens“, – pasakojo dainininkai.

Paprašyti perduoti žinutę lietuviams, „Il Volo“ vylėsi, kad mūsų šalies žiūrovus pasieks dainos siunčiama žinutė.

„Mūsų daina vadinasi „Grande Amore“ – didelė meilė. Tikimės, kad būtent meilę ir pajusite per mūsų pasirodymą. Jei jums patiks – balsuokite“, – šyptelėjo I.Boschetto.

„O tada galbūt vieną dieną pakviesime jus į Italiją, kartu suvalgysime picos ir spagečių. Kodėl ne?“, – nusijuokė G.Ginoble.

https://plus.lrytas.lt/eurovision2015/

„Il Volo“ „eurovizinės“ dainos „Grande Amore“ klipas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.