Pirmieji „Granatos Live“ kovų nugalėtojai – „Z On A“ ir „Gan“

„Z On A“ meistriškai maišo hiphopo, roko ir popmuzikos kokteilį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Z On A“ meistriškai maišo hiphopo, roko ir popmuzikos kokteilį.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 2:33 AM

Vakar, gegužės 27 d., paaiškėjo pirmieji muzikos festivalio „Granatos Live“ rengiamų jaunųjų atlikėjų atrankų nugalėtojai. Vilniaus „Vasaros terasoje“ startavusiame „Granatinių muzikos kovų“ maratone daugiausiai klausytojų simpatijų pelnė ir festivalio atlikėjų sąrašą papildė grupės „Z On A“ ir „Gan“.

Liepos 31 – rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje jos pasirodys „Nescafe“ jaunųjų atlikėjų scenoje.

Prieš dvejus metus į „krūvą“ susibūrę „Z On A“ meistriškai maišo hiphopo, roko ir popmuzikos kokteilį. Energingi, visada tik gyvai ir nuoširdžiai grojantys muzikantai jau pradeda įstrigti melomanų pasąmonėje. Tapę ne vieno jaunų grupių konkurso nugalėtojais ar finalistais, po pergalės „granatinėje“ atrankoje „Z On A“ nariai sakė: „Nors scenoje mūsų ir taip būna nemažai, „Granatos Live“ ketiname pasirodyti pastiprinę pučiamųjų ir gitarų sekcijas – darysime šventę ir sau, ir klausytojams. „Granatos Live“ mums ypatingas kaip ir kiekvienam lietuviui – pagroti tokioje vietoje kaip Rumšiškės kiekvieno grupės nario svajonė. Ateikit, atraskit, linguokit kartu.“

Prisistatydami alternatyvaus „indie“ roko ketveriukės „Gan“ nariai vadina save šeima ir didžiuojasi tuo, jog kurdami muziką sugeba sėkmingai į bendrą katilą „sumesti“ visas gimstančias idėjas ir jas perteikti muzika. „Nėra tokios idėjos, kurią kas nors iš mūsų būtų atsinešęs į „Gan“ ir ji nebūtų įgyvendinta. Mes norime, kad grupės nariai nebūtų vien tik atlikėjai, o įdėtų dalį savęs į visą kūrybinį procesą“, – sako vilniečiai, apie save kalbantys mažai. „Ant scenos kalbame apie meilę žmogui, vertybes, jų paieškas ir išsaugojimą, mažus dalykus, kurie padaro visumą žavinga.“

Iškart po pasirodymo „Granatinių muzikos kovų“ scenoje grupės „Gan“, šį mėnesį švenčiančios pirmąjį gimtadienį, vaikinai neslėpė: „Turėjome svajonę kada nors patys pagroti tose vietose, kuriose klausydavomės koncertų. Labai mylim festivalius ir norime būti tarp tų, kurie kuria „Granatos Live“ atmosferą grodami. O groja geriausi.“

Kitą savaitę, birželio 3 d. „Granatinės muzikos kovos“ persikels į Kauną – čia „Ryšių kiemelio 837“ scenoje pasirodys muzikos eksperimentatoriai „Moon and Balloons“, rokeriai „Ellse“ bei „indie“, „psychedelic“ ir „dance“ roko grupė „Lady Gothenburg“.

Iš viso keturiose atrankose dėl „kelialapių“ į festivalio „Nescafe“ jaunųjų atlikėjų sceną susikaus dvylika grupių. Kiekvienoje muzikinėje kovoje bus galima išgirsti po tris grupes, dvi kurių, surinkusios daugiausiai koncerto klausytojų balsų, pateks į muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą. Dar vieną grupę galės išrinkti „Facebook“ vartotojai, po atrankų apsilankę „Nescafe 3in1“ paskyroje.

Liepos 31 – rugpjūčio 2 d. Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ bus įrengtos penkios scenos, kuriose pasirodys būrys žinomų užsienio ir Lietuvos atlikėjų. Čia pirmą kartą Lietuvoje pasirodys „Grammy“ laimėtojai „Clean Bandit“, soulo muzikos žvaigždė Jessie Ware ir viena labiausiai intriguojančių britų modernaus soulo grupių „Jungle“.

Festivaliautojų taip pat laukia tradicinės muzikos rėmus laužančių „Submotion Orchestra“, „indie“ muzikos grupės „On-The-Go“ ir elektroninės muzikos dueto „Rebeka“ pasirodymai. Be užsienio atlikėjų „Granatos Live“ scenose pasirodys ir žinomi Lietuvos muzikos pasaulio vardai: Leonas Somovas ir Jazzu, „Skamp“, „Liūdni slibinai“, „Colours of Bubbles“, „ba.“, „Beissoul ir Einius“, „Jama & W“ ir kiti.

„Z On A“ ir „Gan“ vaizdo klipai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.