Albumo apžvalga. „Naturally 7“ „Hidden In Plain Sight“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 31, 2015, 8:10 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:38 AM

JAV vokalo grupės „Naturally 7“ naujausiu albumu gyvai vieni pirmųjų mėgavosi lietuviai – festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu balandžio pabaigoje grupė dainavo Vilniaus kongresų rūmuose.

Bilietai buvo išgraibstyti, ir nereikia stebėtis. Prieš dvejus metus Kaune koncertavusi šaunioji vokalo septyniukė privertė išsižioti iš nuostabos. Nežinantiems – septyni dainininkai scenoje balsais perteikia daugybės instrumentų skambesį, nuo būgnų iki elektrinių gitarų ir fleitų.

Repertuarą, kaip ir naujausiame jų diske, sudaro ne tik originalūs kūriniai, bet ir labai efektingi žinomų dainų perdirbiniai (nuo „The Beatles“ iki „Art Of Noise“). Ryškiausias toks pavyzdys šiame albume – britų grupės „Coldplay“ (kurios koncertus JAV yra „apšildę“ „Naturally 7“ dainininkai) baladė „Fix You“. Drąsu tai sakyti, bet ši versija yra dar labiau jaudinanti ir įsimenanti nei originalas.

Kita daina, apie kurią kalbama daug, yra „Galileo“ – ritmingas, smagus kūrinys, kuriame vis pasigirsta Freddie Mercury balsas. Pasirodo, „Naturally 7“ paliko tokį įspūdį grupės „Queen“ vadybininkams, kad šie suteikė leidimą panaudoti ištraukas iš legendinės dainos „Bohemian Rhapsody“.

Tiesa, „Naturally 7“ kur kas įspūdingiau skamba koncerte, o ne įraše. Klausydamasis per ausines, nuo dainininkų vokalo akrobatikos kiek pavargsti – maždaug po pusvalandžio tai jau nebestebina.

Koncertuose – kitaip, matydamas, kokius stebuklus iš savo balsų laužia dainininkai, negali atsipeikėti dvi valandas. Vokalistai puikiai sugeba scenoje sukurti įtraukiantį šou – to klausydamasis albumo irgi nepajusi. Scenoje jie – neprilygstami, o įraše, kai dėmesys nuslenka prie melodijų, atrodo, kad tai – tiesiog gana paprasta ritmenbliuzo grupė.

Žodžiu, jei reikia rinktis, pirkti albumą ar bilietą, verčiau pamatyti šią grupę gyvai. Keli tūkstančiai lietuvių tai jau padarė, o kiti galbūt dar turės galimybę. Patyliukais kalbama, kad Vilniuje vykęs grupės vizitas tikrai nebus paskutinis.

Įvertinimas – 7 iš 10. „Naturally 7“ vaizdo klipas „Galileo“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.