Vienintelė proga: „Antis“ kine – tokia, kokios dar nematėte

Ko gero, įspūdingiausias šou Lietuvos muzikos istorijoje. Taip vertinamo grupės „Antis“ jubiliejinio koncerto įrašą šią savaitę pamatys kino žiūrovai.

Jubiliejiniuose grupės „Antis“ koncertuose nuo ryškių vaizdų raibo akys.<br>D.Umbraso nuotr.
Jubiliejiniuose grupės „Antis“ koncertuose nuo ryškių vaizdų raibo akys.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jun 2, 2015, 12:10 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 12:21 AM

Pernai gruodį karjeros 30-metį minėję roko veteranai leidosi į tai, ką grupės lyderis Algirdas Kaušpėdas dabar vadina didžiausiu iššūkiu „Anties“ istorijoje.

Trys įspūdingi koncertai „Zombiai atrieda, atidunda!“ įvyko Vilniaus „Siemens“, Kauno „Žalgirio“ ir Šiaulių arenose su tonomis dekoracijų, būriais šokėjų, Emilio Vėlyvio režisūra ir išskirtiniais svečiais Rafailu Karpiu, Merūnu Vitulskiu ir Juste Arlauskaite-Jazzu.

„Didžiuojamės tuo, ką padarėme. Tai buvo sodrus, dinamiškas roko šou“, – po šią savaitę surengtos filmo peržiūros prisipažino A.Kaušpėdas.

Priblokš vaizdu ir garsu

Pamatyti dviejų valandų ir penkiolikos minučių trukmės filmą galės tik apie tūkstantį žiūrovų trijuose Lietuvos didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje.

Visuose juose išskirtinis seansas bus surengtas birželio 3-iosios vakarą. Vilniuje rengiama išskirtinė premjera, kurioje dalyvaus ir patys „Anties“ nariai bei daug jų bičiulių.

Anot A.Kaušpėdo, yra kelios priežastys, dėl kurių grupė labai norėjo Vilniaus „Siemens“ arenoje nufilmuotą koncertą parodyti kine.

„Pirmiausia – garsas. Tokio garso, koks bus šiuose seansuose, niekas iš buvusiųjų koncerte negirdėjo. Garso korekcijas atlikęs Artūras Pugačiauskas sugebėjo išryškinti visą grožį.

Tas pat dėl vaizdo. Koncertas nufilmuotas dvylika kamerų, visas veiksmas scenoje rodomas įvairiais kampais. Tokios „Anties“ jūs nematėte – net jei buvote šiame koncerte. Pirmiausia ir raginu ateiti tuos, kurie koncerte lankėsi. Pamatysite jį kitomis akimis“, – džiaugėsi A.Kaušpėdas.

Apgalvojo kiekvieną numerį

Nuo girtuoklio iki lėlininko, nuo zombio iki „Anties“ atsako Conchitai Wurst, nuo karsto iki kulkosvaidžio – kiekvieną „Anties“ kūrinį šiuose koncertuose iliustravo vis kitas nedidelis spektaklis.

Pavyzdžiui, politikos zombiams skirtą šou dalį pristatė aktorius Marius Repšys, virtęs aršiu juodmarškiniu, vadovaujančiu „Tvarkos ir reproduktyvumo“ partijai.

A.Kaušpėdas scenoje virto diktatoriumi su kariška uniforma ir „Anties“ ženklu papuošta kepuraite, iš tribūnos rėžiančiu demagogiškas kalbas apie tai, kaip reikia gyventi. Ekranuose įspūdį sustiprino sumaitotos gamtos vaizdai. Niūrūs epizodai pakvipo Marilyn Mansono koncertu.

Kitas koncerto epizodas pašiepė girtuoklystę. TV reportaže buvo rodomi zombiai, per Pagėgių muitinę be skrupulų tempiantys kalnus kontrabandinių svaigalų.

Į sceną buvo išridentas gigantiškas degtinės butelis su naminukės varymo aparatu. Vaizdą dar labiau sustiprino publiką iš butelių laistantys M.Repšys ir šlitinėjantys šokėjai.

A.Kaušpėdas, skambant dainai „Dėmė“, po sceną šlaistėsi su lašeline, o už nugaros šėlo šokėjos kruvinais gydytojų chalatais.

Tada originaliai pasveikino dainininkę J.Arlauskaitę-Jazzu. Prieš vienuolės kostiumu pasidabinusią atlikėją „Anties“ lyderis nusiplėšė drabužius ir liko su triko, imituojančiu žmogaus vidaus organus, varlike ir siauromis kelnaitėmis.

Ir tai neaprėpia nė ketvirtadalio visų triukų ir epizodų, kuriuos šiuose koncertuose rodė „Antis“. Nuo scenos sklido tiek daug informacijos, kad koncerto pabaigoje galėjai pamiršti, kas joje vyko prieš dvi valandas.

Seansai – vieninteliai

„Visko labai daug, bet žiūrėti neatsibosta. Man ypač patiko keli epizodai: tas, kuriame keliuosi iš karsto, nusileidusio nuo lubų, ir kai scenoje esu žaislus valdantis lėlininkas lemputėmis puoštu kostiumu.

Viena tikrai aišku – tai koncertas, kurį reikia žiūrėti nuo pradžios iki pabaigos. Visos jo dalys susijusios, traukia viena kitą. Man atrodo, šis filmas turės išliekamąją vertę – tiesiog kaip kinas“, – vylėsi A.Kaušpėdas.

Trys didmiesčiuose rengiami seansai bus vieninteliai. Dalis gerbėjų galės įsigyti koncertinį vaizdo ir garso albumą – jis bus išleistas vos kelių šimtų egzempliorių tiražu.

Koncertinio filmo „Zombiai atrieda atidunda!“ seansai. Birželio 3 d. 19 val. „Forum Cinemas“ kino teatrai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.