Edo Sheerano koncerte sublizgėjęs Ryanas Keenas grįžta į Vilnių

R.Keenas rudenį pasirodys menų fabrike „Loftas“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
R.Keenas rudenį pasirodys menų fabrike „Loftas“.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 3, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 6:39 PM

Spalio 17 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, savo pirmąjį solinį koncertą Lietuvoje surengs talentingas britų atlikėjas Ryanas Keenas. Daugiau nei penketą metų sėkmingai kopiantis tarptautinės muzikinės karjeros laiptais, mūsų šalyje šis dainininkas jau yra gerai žinomas ir turintis nemažą gerbėjų būrį.

Dėl šios priežasties R.Keenas buvo pakviestas „apšildyti“ kitos britų superžvaigždės – Edo Sheerano koncertą, vykusį 2015 m. vasario 15 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje. Lyriškomis dainomis pavergęs daugiau nei 10 tūkstančių arenoje susirinkusių žiūrovų, Ryanas sulaukė didžiulio publikos palaikymo ir tokių triukšmingų ovacijų, lyg jis pats ir būtų pagrindinė vakaro žvaigždė.

Po koncerto atlikėjas fojė dalino savo atributiką, raitė autografus ir fotografavosi su gerbėjais. Šį rudenį mielas ir charizmatiškas R.Keenas pagaliau rengia savo solinį gastrolių turą Europoje ir pasirodymas „Lofte“ spalio 17 d. taps vienintele galimybe dar kartą gyvai išgirsti jo kūrybą Lietuvoje.

R.Keenas gimė 1987 m. Didžiojoje Britanijoje. Būsimajam dainininkui didelę įtaką padarė Nickas Drake‘as, Ericas Claptonas, BB Kingas, „Buena Vista Social Club“, Johnas Lennonas ir „Coldplay“. Pirmąją savo dainą R.Keenas sukūrė tuomet, kai paskutiniame universiteto kurse nuo širdies nepakankamumo staiga mirė jo draugas.

„Jis buvo visiškai sveikas ir tai įvyko taip netikėtai! Aš labai išsigandau ir supratau, koks trapus ir trumpas šis gyvenimas yra“, – prisimena dainininkas.

Pirmuosius koncertus R.Keenas rengė aludėse, kur jo klausėsi vos 20 žmonių. Vėliau, laimėjus keletą konkursų, jam pavyko pasirašyti sutartį su leidybos kompanija „Imagem“. 2011 metais atlikėjas buvo pakviestas kartu su tuomet dar tik kylančia žvaigžde E.Sheeranu surengti bendras gastroles, bet likus trims savaitėms iki turo pradžios R.Keenas persipjovė dešinės rankos sausgysles, bandydamas atidaryti vyno butelį be kamščiatraukio. Nepaisant nieko, atkaklus ir kūrybingas menininkas nepraleido šios puikios progos ir gastrolės vis dėlto įvyko.

Vėliau jis buvo kviečiamas pasirodyti vienoje scenoje su Leona Lewis, koncertavo didelėse arenose bei prestižinėje „Royal Albert Hall“ salėje Londone, per 2012-2013 metus surengė daugiau nei 260 koncertų. Šių metų pradžioje R.Keenas buvo pakviestas „apšildyti“ brito dainininko Edo Sheerano koncertus Italijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. R.Keeno vaizdo klipas „Old Scars“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.