Pirmąsyk Lietuvoje – melomanų numylėtinių „Rhye“ koncertas

„Rhye“ vokalistas M.Miloshas.
„Rhye“ vokalistas M.Miloshas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:38 AM

Kol Lietuvos melomanai laukia Róisín Murphy bei „The Chemical Brothers“ pasirodymų sostinėje, koncertų agentūra „8 Days A Week“ šaldo šampaną ir skelbia, ko gero, gražiausią šios vasaros koncertą.

Rugpjūčio 19 d. menų fabrike „Loftas“ savo pirmąjį pasirodymą Baltijos šalyse gyvai surengs tikrą meilę ir gėrį skleidžiantis bei savaip paslaptingas projektas iš Los Andželo „Rhye“.

Pirmieji dueto „Rhye“ kūriniai vaizdo peržiūrų portale „YouTube“ pasirodė prieš trejus metus ir iškart sulaukė muzikos žiniasklaidos dėmesio. „Open“, „The Fall“ ir „3 Days“ iškart laimėjo melomanų simpatijas. Jų pakako, kad duetas pasirašytų kontraktą su JAV įrašų kompanija „Innovative Leisure“. Išgirdę aukštą dueto vedlio Mike'o Milosho balsą, ne visi iš karto suprato, kas dainuoja – vyras ar moteris. Daug falceto, daug romantikos ir įvairiapusė lyrika, kurią kritikai dar ir dabar lygina su „Grammy“ laimėtojos Sade ar „The XX“ balsais.

Dar 2013 m. pradžioje kompanijų „Innovative Leisure“ (JAV) ir „Polydor“ (jie rūpinasi tokių atlikėjų kaip Jamesas Blake'as, Ellie Goulding ir Lana Del Rey leidyba) išleistas debiutinis 10 kūrinių albumas „Woman“ iškart tapo nuosekliu meilės himnu.

Debiutinis „Rhye“ albumas „Woman“ rinko teigiamus įvertinimus ir užsitikrino vietą ne viename „metų geriausių“ sąraše. „Pitchfork“, „The Guardian“, „Rolling Stone“, „Consequence of Sound“, „Spin“, „Uncut“, „The Line of Best Fit“, „Pretty Much Amazing“ ir daug kitų muzikos kritikų palaikė ir negailėjo susižavėjimo „Rhye“ debiutui.

Neabejinga „Rhye“ kūrybai liko ir Lietuvos žiniasklaida – „Woman“ albumo kūrinius grojo vietinės radijo stotys, o svarbiausi lietuviški muzikos tinklaraščiai kompaniją „Rhye“ įvardino vienu didžiausių tų metų atradimų.

Duetas „Rhye“ parodė, kad muzika yra tiesiog graži, tikra meilė yra tyra ir seksas gali būti ne tik purvinas žodis. Jie sukūrė muziką, kurią tiesiog būtina pamilti ir dalintis, kurios gali klausytis bet kurioje gyvenimo situacijoje. Tą tik patvirtina faktas, kad ilgą laiką „Rhye“ nariai išliko nežinomi ir anonimiški, o viso albumo įrašai buvo atlikti ne didelės leidybinės kompanijos garso įrašų studijoje, o mažame bute Los Andžele.

Dueto „Rhye“ nariai kanadietis M.Miloshas ir danas Robinas Hannibalas yra gerai pažįstami Lietuvos publikai. M.Milosho biografijoje puikuojasi 2010-ųjų metų įrašas apie pasirodymą gyvai buvusioje Kauno psichiatrijos ligoninėje vykusiame reive. Jo bendražygis ir artimas bičiulis R.Hannibalas, dirbantis su Jessie Ware, taip pat jau kartą lankėsi Lietuvoje – 2011 m. vieno gyvos muzikos klubo kvietimu čia jis ir vokalistė Coco Malaika pristatė puikiai žinomą danų soulo muzikos duetą „Quadron“.

„Rhye“ iki viešnagės Vilniuje pasirodys Airijoje, Ispanijoje, Austrijoje, Olandijoje, Belgijoje, o šiuo metu vieši Jungtinėse Amerikos Valstijose. Po vienintelio koncerto Baltijos šalyse muzikantų komanda iškart keliaus į Kiolną, kur taps vienomis svarbiausių muzikos konferencijos bei „c / o pop“ festivalio žvaigždžių.

Įdomu tai, kad moters balsu dainuojantį „Rhye“ lyderį M.Miloshą šiame vasaros ture lydi 5 instrumentalistai ir 2 komandos nariai, bet tarp jų dano R.Hannibalo nėra. „Rhye“ vaizdo klipas „Open“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.