Į elektroninės muzikos koncertą lietuviai viliojami tabletėmis

Squarepusherio koncertas reklamuojamas originaliu būdu.<br>R.Zilnio ir koncerto rengėjų nuotr.
Squarepusherio koncertas reklamuojamas originaliu būdu.<br>R.Zilnio ir koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 14, 2015, 6:04 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 12:57 PM

Į britų grupės „The Chemical Brothers“ koncertą šeštadienio vakarą keliavę jos gerbėjai sulaukė įdomios staigmenos – Vilniaus „Siemens“ arenos prieigose jiems buvo dalijami maišeliai su baltomis tabletėmis.

Taip buvo reklamuojamas kitas renginys. Lidpukai ant maišelių skelbė apie būsimąjį britų elektroninės muzikos titano Squarepusherio pasirodymą Vilniuje. Jis sostinės Teatro arenoje koncertuos spalio 30 dieną.

Kultiniu vadinamas atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Tomas Jenkinsonas, išgarsėjo dar 1996-aisiais, išleidęs albumą „Feed Me Weird Things“. Jo muzika – gana radikalus įvairių elektroninės muzikos žanrų derinys, dažnai apibūdinamas kaip brutalus, užburiantis, pribloškiantis ir net keliantis šiurpą. Pats atlikėjas scenoje visada veidą slepia kauke, jo pasirodymus lydi įspūdingi vaizdo efektai.

Squarepusheris Lietuvoje lankysis pirmą kartą. Iki jo koncerto – nemažai laiko, tačiau jo rengėjai nusprendė jau dabar neįprastai atkreipti dėmesį į būsimąjį renginį.

„Kas čia?“ – nustebę tabletes dalijančių jaunuolių klausinėjo „The Chemical Brothers“ žiūrovai. Tada pradėdavo juoktis – ant maišelių parašyta, jog tabletės – vitamino C.

Elektroninės muzikos scena dažnai siejama su narkotikais. Tabletės – užuomina į tai.

„Ne, čia tiesiog pokštas“, – juokėsi tabletę įteikusi mergina, atkreipusi dėmesį ir į kitą lipduką ant maišelio, su kuriuo galima laimėti du bilietus į koncertą.

Tiesa, „Siemens“ arenos apsaugininkams šis pokštas nepasirodė labai juokingas. Nuodugniai tikrinę visus žiūrovus, tablečių įsinešti į renginį jie neleido – galbūt abejodami, ar jos – tikrai vitaminų.

Squarepusherio vaizdo klipas „Come On My Selector“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.