Albumo apžvalga. Conchita Wurst „Conchita“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 21, 2015, 8:14 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 12:23 AM

„Eurovizijos“ laimėtojų populiarumas dažniausiai baigiasi per 12 mėnesių ir vieną savaitę – kol praeina jų gimtojoje šalyje po metų surengto konkurso džiaugsmas ir neišvengiamos pagirios. Galbūt barzdotoji moteris Conchita Wurst vieną dieną irgi koncertuos pigiuose transvestitų baruose, bet tai tikriausiai bus negreitai.

Kodėl? Nes prieš pat šių metų „Euroviziją“ išleistas jos (būtent „ja“ vyro Tomo Neuwirtho sukurtą personažą reikalauja vadinti vadybininkai) pirmasis albumas rodo ambicijas scenoje pabūti gerokai ilgiau.

Staigmena, bet „Euroviziją“ laimėjusi daina „Rise Like A Phoenix“ tarp šių dvylikos kūrinių neatrodo stipriausia. Manieringu balsu Conchita dainuoja apie meilę, stiprybę ir truputį apie tai, kad visi geri vyrai kažkur dingo. Nes juk humoras – neatsiejama persirengėlių kultūros dalis, nors jo čia ir ne itin daug.

Ypač išsiskiria daina „You Are Unstoppable“ – galingas, įkvepiantis himnas apie drąsą būti savimi. Graži elektroninio skambesio baladė „Somebody To Love“ ir lyriška „Other Side Of Me“ (kurioje Conchita ragina pamatyti kitą jos pusę) irgi nusipelno dėmesio. Prie kūrinio „Pure“ nagus prikišo britų grupės „Ultravox“ lyderis Midge'as Ure'as, kitų dainų autoriai – kiek mažiau žinomi (pati Conchita beveik neprisidėjo), bet esmės tai nekeičia.

Jei ant albumo būtų Rihannos ar Katy Perry vardas, niekam neatrodytų, kad čia kažkas labai neįprasta. Conchitos vokalo galimybės neatrodo labai įspūdingos, bet viską kompensuoja emocijos ir skoningas elektroninės popmuzikos skambesys – su įmaišytais rytietiškais elementais („Out Of Body Experience“) ir net svingu („Where Have All The Good Men Gone“).

Muzika, tinkama ir didesnėms arenoms, ir naktiniams klubams. Austrijoje šios šalies karalienės (taip ji Vienoje vadinama kiekviename žingsnyje) albumas jau pelnė Platininio disko apdovanojimą už puikius pardavimo rezultatus. Nėra jokių priežasčių, dėl kurių tai negalėtų nutikti ir kitur.

Įvertinimas – 8 iš 10. Conchitos vaizdo klipas „You Are Unstoppable“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.