Albumo apžvalga. „Condor Avenue“ „The Crown“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 25, 2015, 2:31 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:04 AM

Kiekviename Lietuvos didmiesčių mikrorajone dabar galima priskaičiuoti bent tris keturias vaikinų su siaurais džinsais, pametusių galvą dėl melancholiško britiško „indie“ roko, grupes. Ir tai ne tik Lietuvos ypatumas. Galbūt tiesiog yra tam tikra kategorija merginų, kurias su tokia muzika lengviau „pakabinti“. Kitaip nepaaiškinsi.

Vilniečiai „Condor Avenue“ – vieni iš tokių. Minialbume „The Crown“ – penkios dainos. Visos – tokios, kad niekam nekiltų įtarimas, jog muzikantams dėl kažko linksma.

Nuo verksmingo iki rėksmingo besiblaškantis vokalisto balsas, pagal „indie“ šablonus skambančios gitaros – tuo šiais laikais jau neįmanoma nustebinti. Kitaip nei, pavyzdžiui, vilniečiai „Deeper Upper“, „Condor Avenue“ kol kas nerado jokių papildomų prieskonių, kurie jų muziką paverstų bent kiek įdomesne. Nors savo prisistatyme grupė mini elektroninės muzikos įtaką, jos čia ne per daugiausia – o būtų kur kas įdomiau.

Tokiu atveju reikalą išgelbėti gali geros melodijos, bet ir su tuo čia sudėtinga. Albumą baigianti baladė „Missing Piece“ gali įstrigti, bet visa kita – taip nuspėjama ir paprasta, kad kyla klausimas, nejaugi patiems muzikantams tai neatrodo nuobodu.

Akivaizdu – įvedę kelis nesudėtingus paieškos žodžius, internete galite rasti 20 tūkstančių pradedančių grupių, grojančių taip, kaip „Condor Avenue“. Noro muzikuoti ir sugebėjimo valdyti instrumentus šiems žmonėms netrūksta, bet be ryškesnių idėjų sunku suprasti, kodėl šiais didžiulio pasirinkimo laikais savo laiką reikėtų skirti būtent šiai grupei. Bent jau šiame jos kelio etape.

Įvertinimas – 6 iš 10.

Daina „The Crown“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.