Avarijoje susižalojęs lietuvių rokeris motociklo neišsižadės

„Šią vasarą motociklu jau nebevažiuosiu“, -- atsiduso Tomas Grubliauskis. Geriausiais Lietuvos rokeriais išrinktos grupės „Colours Of Bubbles“ gitaristas sveiksta po avarijos.

„Laimei, sveiki liko būtent tie trys pirštai, kurie man reikalingi groti gitara“, – sakė po avarijos sveikstantis T.Grubliauskis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Laimei, sveiki liko būtent tie trys pirštai, kurie man reikalingi groti gitara“, – sakė po avarijos sveikstantis T.Grubliauskis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Laimei, sveiki liko būtent tie trys pirštai, kurie man reikalingi groti gitara“, – sakė po avarijos sveikstantis T.Grubliauskis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Laimei, sveiki liko būtent tie trys pirštai, kurie man reikalingi groti gitara“, – sakė po avarijos sveikstantis T.Grubliauskis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jul 6, 2015, 6:31 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 4:20 PM

Prieš mėnesį „Colours Of Bubbles“ teko atšaukti koncertą Vilniuje, iki renginio telikus keletui valandų.

Tą popietę į rimtą avariją gimtuosiuose Šiauliuose patekęs T.Grubliauskis dvi savaites praleido ligoninėje, buvo operuotas, o su ramentais turės vaikščioti tris mėnesius.

„Juodas humoras – bičiuliai juokauja, kad turiu džiaugtis, jog neįstojau į „27-erių klubą“. Juk man – būtent tiek metų. Sako, kad giltinė šalia kelio jau stovėjo“, – nusijuokė Tomas, primindamas, kad tokio amžiaus pasaulį paliko Jimi Hendrixas, Jimas Morrisonas, Janis Joplin ir daug kitų garsių muzikantų.

Lūžusį kaulą tvirtino varžtais

Gitaristas atsipirko šlaunikaulio ir delnakaulio lūžiu, nors eismo įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai sakė, kad viskas galėjo baigtis kur kas blogiau.

„Važiavau motociklu, staiga prieš akis išniro posūkį daręs automobilis. Nebegalėjau jo išvengti, trenkiausi, nulėkiau nuo motociklo, persiverčiau per mašiną ir kritau ant asfalto“, – pasakojo Tomas.

Ligoninėje jis buvo operuotas – dešinės kojos šlaunikaulis sutvirtintas varžtais, kuriuos muzikantas nešios visą gyvenimą.

„Pypsėsiu, kai tikrins oro uostuose. Nieko baisaus – komikas Paulius Ambrazevičius jau paguodė, kad galėsiu pareigūnams girtis, kad pypsi mano „metaliniai kiaušai“, – geros nuotaikos neprarado T.Grubliauskis.

Gal net labiau jį išgasdino delno trauma – tačiau čia muzikantui pasisekė.

„Vielos į delną irgi prikišo, įtvarą uždėjo, bet, laimei, sveiki liko būtent tie trys pirštai, kurie man reikalingi groti gitara.

Nepatogu, kai ką reikia mokytis iš naujo, bet vis tiek galiu groti, tai – svarbiausia“, -- sakė Tomas, su bendražygiais studijoje repetuojantis naujas „Colours Of Bubbles“ dainas.

Pirmąsyk grojo Baltarusijoje

Praėjusią savaitę grupė surengė keturis koncertus Baltarusijoje. Tarp jų – ir pasirodymą Minske vyksiančiame festivalyje „GreenFest“, kur koncertavo ir žinoma JAV grupė „Papa Roach“.

Kad Tomui būtų lengviau keliauti, grupė nusprendė į Baltarusiją važiuoti išnuomotu erdviu mikroautobusu, o ne traukiniu, kaip buvo suplanuota. Tiesa, nepatogumų vis tiek nepavyko išvengti – pasienyje kažkas nepatiko baltarusių muitininkams, tad pakeliui namo grupei teko penkias valandas laukti.

„Viskas man gerai, tik ta koja negaliu minti. Scenoje tenka sėdėti ant kėdės. Gitaristas vežimėlyje gal ir atrodytų efektingai, bet aš pats nenoriu“, – sakė muzikantas.

Įkvėpė laimėtas titulas

Neapleisti muzikos Tomui itin svarbu. Kaip ir bendražygiai „Colours Of Bubbles“, Tomas prieš kiek laiko metė kitus darbus – mėgina visą dėmesį skirti kūrybai ir pragyventi iš jos.

Rimčiau žiūrėti į savo karjerą grupę paskatino šįmet M.A.M.A. ceremonijoje laimėta statulėlė – šiauliečiai buvo išrinkti Metų roko grupe.

„Tai labai įkvėpė, suteikė azarto, noro siekti daugiau. Prieš tai jau buvome kiek aprimę – juk grojame ne vienus metus.

Dabar norisi sukurti gerą naują albumą ir pamėginti juo sudominti užsienio publiką. Lietuva – maža, nieko nepakeisi. Kasmet sukiesi per tuos pačius klubus ir festivalius, nors tai nereiškia, kad juose groti nesmagu.

Bet pasijunti lyg užburtame rate. Tiesiog norisi platesnių erdvių“, – svarstė Tomas.

Motociklo neparduos

Ar jis dar kada nors sės ant motociklo? Varžtai, ramentai ir įtvaras – lyg ir rimtas argumentas to vengti.

„Meluočiau sakydamas, kad tikrai nesėsiu. Pernelyg mėgstu šią transporto priemonę, važinėju ja šešerius metus. Tai mano pirmoji avarija. Tikiuosi, ji bus paskutinė.

Bet galbūt rečiau važinėsiu mieste, kur daug eismo“, – sakė traumas besigydantis muzikantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.