Festivalio „Lituanika“ jubiliejų Vilniuje švęs ir rusų žvaigždės

Rugsėjo 13-oji neabejotinai liks visų muziką mylinčių Lietuvos žmonių širdyse. Būtent šią dieną Vilniuje, Kalnų parke įvyks jubiliejinis, kupinas siurprizų ir netikėtumų, legendinių svečių ir unikalių pasirodymų festivalis „Lituanika – 30“.

Renginyje „Lituqanika – 30“ koncertuos ir B.Grebenščikovas su grupe „Akvarium“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Renginyje „Lituqanika – 30“ koncertuos ir B.Grebenščikovas su grupe „Akvarium“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:25 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Tada dar sovietiniame Vilniuje nuo 1985 iki 1988 metų vykdavo tais laikais įdomiausias, profesionaliai, pagal Vakarų modelį rengtas festivalis, pristatęs tuo metu dar jaunus ir mažai žinomus, o dabar – jau tikrus Lietuvos scenos grandus „Foje“ ir „Antis“, „Bix“, „Katedra“. Jame grojo ir įdomiausių tų laikų Rytų Europos grupės: Leningrado „Akvarium“, „Аvia“, „Kino“, Maskvos „Bravo“, „Brigada S“, „Nikolaj Kopernik“, Sverdlovsko „Nautilus Pompilius“, latvių „Lyvi“, „Jumprava“ ir „Sipari“, estų „Magnetik Band“ ir daug kitų. Kai kurie festivalio „perliukai“ kol kas dar lieka paslaptyje, tačiau jau yra patvirtinta: su šventiniu pasirodymu, skirtu „Lituanicos“ jubiliejui ir grupės gimtadieniui, pasirodys legendinė grupė „Airija“, kurios lyderiai 2 dienoms specialiai atskrenda iš Dublino. Neįtikėtina programa visus nustebinti žada grupės „Mašina vremeni“ solistas Andrejus Makarevičius; specialų mylimiausių dainų rinkinį atliks Borisas Grebenščikovas ir legendinis „Akvarium“.

Viską pabaigs unikalus valandinis šou, kurį „Lituanikos“ skrydžio tema rengia pasaulio džiazo korifėjus, kompozitorius ir režisierius, maestro Vladimiras Čekasinas, sujungęs kompiuterinės grafikos stebuklus (žiūrovams atrodys, kad solistai išeina iš ekrane skrendančių lėktuvų) su prašmatnia džiazo fejerija – dalyvaus didžiulis bigbendas iš džiazo ir kitų talentų, viską lydės scenos efektai bei kitos priemonės.

Tačiau svarbiausia – šio bigbendo solistais taps patys žymūs svečiai su savo hitais: A.Makarevičius, B.Grebenščikovas, Darius Mileris ir kitos, kol kas dar neatskleidžiamos žvaigždės.

Bilietai į festivalį „Lituanika – 30 parduodami visose Bilietai.lt kasose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.