Per Europą keliaujantys „Timohi“ skaudžiai apvogti Vokietijoje

Vilniečių muzikantų duetas „Timohi“, šiuo metu koncertuojantis Europos miestų gatvėse, patyrė nemalonumų Vokietijoje – čia jiems kone iš po nosies nušvilptas kompiuteris su svarbiais duomenimis.

„Timohi“ linksmina Europos didmiesčių gyventojus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Timohi“ linksmina Europos didmiesčių gyventojus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Jul 9, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 5:11 AM

Prieš keletą metų vieno TV šou išgarsintas dvynių Romano ir Dmitrijaus Timofejevų duetas garsėja neįprastais sumanymais.

Koncertuose jie naudoja keistai atrodančius, pačių sukonstruotus instrumentus, o į „Euroviziją“ kartą bandė patekti su ironiška daina, skirta šio konkurso laimėtojai vokietei Lenai.

Tačiau tai, ką broliai daro dabar, peržengia visus ankstesnius jų užmojus.

Vienu šūviu – du zuikiai

Prisiminę Brėmeno muzikantų istoriją, praėjusį mėnesį „Timohi“ leidosi per Europą į kelionę, kurios tikslas – įrašyti gyvai atliekamos gatvės muzikos albumą.

„Tai lyg ekspedicija viduramžių trubadūrų pėdomis.

Visas dainas norime įrašyti gatvėje, skirtinguose miestuose“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo muzikantai.

Vienu šūviu – du zuikiai. Romanas ir Dmitrijus praeivių akivaizdoje ne tik įrašo dainas, bet ir iš jų aukojamų pinigų gali nusipirkti maisto.

Tiesa, lėšų kelionei reikia nemažai – todėl grupės gerbėjai raginami jų idėją finansiškai paremti interneto platformoje „Indiegogo“.

„Norėjome patikrinti, ar trubadūrai vis dar aktualūs šiame amžiuje.

Įdomu įsitikinti, ar šiuolaikiniame pasaulyje vis dar įmanoma koncertuoti ir gyventi taip, kaip kadaise viduramžių muzikantai.

Tai yra kultūrinis ir socialinis eksperimentas“, – kalbėjo D.Timofejevas.

Pavogė kompiuterį ir pinigus

Grupės simbolika išpuoštu kemperiu keliaujantys muzikantai jau nukako iki Vokietijos – pakeliui surengę pasirodymus Varšuvoje, Vroclave, Prahoje, Dresdene, Leipcige, Berlyne ir kituose miestuose.

„Nakvoti pagrindinėse miestų aikštėse man patinka vis labiau. Gražūs vaizdai – ir visiškai nemokamai“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi D.Timofejevas.

Tiesa, prieš porą dienų prasidėjo gana rimti nemalonumai. Pirmasis laukė Leipcige.

„Timohi“ koncertą surengė pačiame šio Vokietijos miesto centre, greta Civilinės metrikacijos rūmų. Kemperį pasistatė netoliese. Kol muzikantai grojo, į mašiną įsilaužė vagys.

„Pavogė kompiuterį su visais kelionės metu padarytais įrašais, nuotraukomis, įrašams reikalingomis programomis, nuotraukomis.

Taip pat laikrodį, dalį dokumentų ir šiek tiek pinigų. Tačiau tai – smulkmena. Keliaujame į Berlyną, kur bandysime užsidirbti naujam kompiuteriui“, – save ramino „Timohi“.

Berlyne sumokėjo baudą

Viešnagė Vokietijos sostinėje jiems taip pat prasidėjo nelabai linksmai.

Broliams užgrojus greta Reichstago, prisistatę policininkai surašė viešosios tvarkos pažeidimo aktą ir skyrė muzikantams iš Lietuvos 30 eurų baudą.

Pasirodo, koncertams viešosiose Berlyno vietose reikia specialaus leidimo, kurio „Timohi“ neturėjo.

„Bauda nemaža, turint galvoje, kiek surenkame už pasirodymus. Bet nieko, mūsų tai nesustabdys“, – pažadėjo kelionę per Europą tęsiantys muzikantai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo