„Slavianskij bazar“ be prizo likęs M. Kavaliauskas nenusivylė

Sekmadienio vakarą Baltarusijos mieste Vitebske baigėsi tarptautinio festivalio „Slavianskij bazar“ atlikėjų konkursas. Antrąjį finalo vakarą Lietuvos atstovas Martynas Kavaliauskas buvo įvertintas geriau nei pirmąjį, tačiau aukštai pakilti rezultatų lentelėje jam nepavyko.

„Mes nesijaudiname dėl balų“, – sakė M.Kavaliauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Mes nesijaudiname dėl balų“, – sakė M.Kavaliauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Stengiausi būti išskirtinis, kitoks“, – sakė M.Kavaliauskas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Stengiausi būti išskirtinis, kitoks“, – sakė M.Kavaliauskas.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys

Jul 13, 2015, 12:04 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 3:11 PM

Vitebske jau 24 metus rengiamą konkursą yra pamėgę Lietuvos atlikėjai. Jėgas jame yra išbandę Deivis, Rūta Ščiogolevaitė, Jeronimas Milius, Sasha Songas, Julija Jegorova ir kiti žinomi šalies popmuzikos artistai. Geriausiai pasisekę yra Donatui Montvydui – 2008-aisiais jis tapo konkurso laimėtoju.

Šįkart finale rungėsi 15 atlikėjų, įveikusių Vitebske surengto pusfinalio barjerą. Tarp jų pateko ir M.Kavaliauskas. Šeštadienio vakarą vykusiame pirmajame finalo koncerte, skirtame slaviškoms dainoms, jis atliko kūrinį ukrainiečių kalba. Komisija nebuvo sužavėta – 68 balus surinkęs lietuvis šeštadienį buvo keturioliktas, pralenkęs tik Kubos dainininkę.

Sekmadienio vakarą atlikėjai dainavo pasaulinius hitus. Daugelis atlikėjų pasirinko jausmingas dainas ir stengėsi atskleisti kuo daugiau vokalo galimybių – pavyzdžiui, gruzinė Sofi sudainavo Jameso Browno kūrinį „It's A Man's Man's World“, meksikietė Majo Cornejo – žymiausią pasaulyje ispanišką dainą „Besame Mucho“, čekas Janas Čechovskis – ariją iš roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“, armėnė Ana Pogosian – Adele hitą „Skyfall“ iš filmo apie Džeimsą Bondą.

Martynas žengė kitu keliu – sudainavo belgų žvaigždės Stromae ritmingą hitą „Papaoutai“, kurį dainavo ir atrankoje į „Slavianskij bazar“ Vilniuje.

Basas į sceną žengęs Martynas pamėgdžiojo ir neįprastus „laužytus“ Stromae šokio judesius, o galiausiai pademonstravo užrašą ant krūtinės „Papa?“, susijusį su dainos tekstu.

„Mums nesakė, kad konkurse turime ir šokėjų“, – stebėjosi šou vedėjai.

Paprašytas ištarti keletą žodžių lietuviškai, M.Kavaliauskas pasakė: „Stengiausi būti išskirtinis, kitoks, tam ir reikalinga scena“.

Komisija, kurioje dirbo ir „Eurovizijos“ laimėtoja iš Serbijos Marija Šerifovič bei latvių dainininkas Intaras Busulis, jo pasirodymą įvertino 71 balu. Susumavus abiejų finalo dienų rezultatus, M.Kavaliauskas pelnė 139 balus ir tarp 15 atlikėjų liko 13-as – pralenkęs kubietę Zule Gerrą ir rumunę Dianą Brescan.

Laimėtoju tapo įspūdingu aukštu balsu ir publiką, ir komisiją pakerėjas kazachas Dimašas Kudaibergenas – abu vakarus sulaukęs geriausio įvertinimo, jis surinko 175 balus ir pelnė 20 tūkst. JAV dolerių prizą. Dvidešimtmetis dainininkas jau yra pelnęs keleto kitų konkursų laureato titulą, tačiau šis laimėjimas – kol kas didžiausias jo karjeroje.

„Mes nesijaudiname dėl balų. Svarbu, kad pavyko įgyvendinti tai, ką buvome sumanę. Esame patenkinti tuo, kad viskas vyko taip, kaip planavome. Sulaukėme daugybės pagyrų tiek iš konkurso vedėjų, tiek iš žiniasklaidos už tai, kad buvome išskirtiniai, nors galbūt ir neformatiniai“, – dalijosi įspūdžiais M.Kavaliauskas.

„Slavianskij bazar“ atlikėjų konkurso finalo rezultatai

1. Dimašas Kudaibergenas (Kazachstanas) – 175 balai.

2. Valerija Gribusova (Baltarusija) – 171 balas.

3. Nikolajus Manolovas (Bulgarija) – 163 balai.

4. Ana Tverdostup (Ukraina) – 160 balų.

5. Sofi (Gruzija) – 158 balai.

6. – 7. Sofija Muratova (Rusija) – 155 balai.

6. – 7. Nade Talevska (Makedonija) – 155 balai.

8. Aidan (Azerbaidžanas) – 153 balai.

9. Majo Cornejo (Meksika) – 152 balai.

10. Janas Čechovskis (Čekija) – 150 balų.

11. Ana Pogosian (Armėnija) – 144 balai.

12. Valerija Paša (Moldova) – 140 balų.

13. Martynas Kavaliauskas (Lietuva) – 139 balai.

14. Diana Brescan (Rumunija) – 136 balai.

15. Zule Gerra (Kuba) – 129 balai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.