Leonas Somovas ir Jazzu išleis išskirtinį albumą lietuvių kalba

L.Somovas ir Jazzu – viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>P.Mantauto nuotr.
L.Somovas ir Jazzu – viena populiariausių Lietuvos grupių.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2015, 11:41 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 1:30 PM

Populiaraus Lietuvos scenos dueto Leono Somovo ir Jazzu gerbėjai jau liepos 23 dieną turės unikalią progą įsigyti vien tik lietuviškų dainų albumą „Istorijos“. Jis bus pristatytas Valdovų rūmų koncerte ir platinamas tik vieną dieną.

„Būtent ši vieta ir šis koncertas pastumėjo pagaliau išleisti albumą, kuriame – dainos tik lietuvių kalba. Mes tokių dainų turime nemažai, daugelis jų iki šiol dar niekur nebuvo išleistos.

Be to, su laiku prisikaupė puikių naujų kūrinių, todėl nusprendėme sudėti juos į vieną vietą, – pasakojo Justė Arlauskaitė-Jazzu. – Kompaktinį diską pavadinome taip pat, kaip ir koncertą – „Istorijos“. Ir įsigyti jį bus galima tik šiame koncerte, daugiau neketiname jo platinti.“

Atlikėjos teigimu, jiems su Leonu Somovu šis lietuviškas leidinys yra labai svarbus.

„Daugiausiai kuriame anglų kalba. Bet visada pabrėžiame, kad iš tikrųjų nesvarbu, kokia kalba kuri – muzika yra ta tikroji kalba, kuria mes kalbame. Tačiau esame lietuviai, gyvename Lietuvoje, jei ne ši šalis, nebūtume tuo, kas esame, todėl ir išleidžiame albumą, kuriame bus tik lietuviškos dainos“, – pasakojo duetas.

Jų kūrybos gimtąja kalba populiarumą patvirtina skaičiai: prieš porą savaičių pasirodžiusios dvi naujos dueto dainos „Gana“ ir „Juokas“ tinklapyje „YouTube“ kartu jau yra peržiūrėtos bemaž 200 tūkstančius kartų.

O ankstesni lietuviški dueto hitai muša visus rekordus: kūrinys „Noriu miegoti“ jau turi daugiau nei 1,5 milijono peržiūrų, o daina „Ką tu su manim darai?“ – net 5,7 mln. peržiūrų.

L.Somovo ir Jazzu daina „Juokas“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.