Kelte Kuršių mariose – Alexanderio Rybako koncertas

Vietoj tradiciškai rengiamo koncerto kiekvieną vasaros šeštadienį, Jūros šventės metu „Muzikuojantis keltas“ pristato net tris išskirtinius vakarus su garsiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais, kurie ant laivo denio pristatys skirtingas ir įdomias programas, atitinkančias kiekvieno klaipėdiečio ir miesto lankytojo muzikinį skonį.

Alexanderis Rybakas.
Alexanderis Rybakas.
Liepos 25 d., šeštadienį, pačiame Jūros šventės įkarštyje, „Muzikuojantis keltas“ mirgės jauno, populiaraus ir karšto kraujo Radžio bei unikalaus balso savininkės lietuviškosios primadonos Birutės Dambrauskaitės dueto charizma.
Liepos 25 d., šeštadienį, pačiame Jūros šventės įkarštyje, „Muzikuojantis keltas“ mirgės jauno, populiaraus ir karšto kraujo Radžio bei unikalaus balso savininkės lietuviškosios primadonos Birutės Dambrauskaitės dueto charizma.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 4:34 AM

Legendos sugrįžimas: „Gimęs groti, negroti negali...“

Penktadienį (liepos 24 d.), Jūros šventei įgavus pagreitį, „Muzikuojančio kelto“ svečiai saulę palydėti ir nuostabiais marių vaizdiniais pasigrožėti galės kartu su buvusiu „Hiperbolės“ nariu Igoriu Berinu ir Irmantu ir Gertautu Čepaičiais.

Paklaustas apie artėjantį koncertą „Muzikuojančiame kelte“, legendinės „Hiperbolės“ vokalistas, gitaristas ir dainų autorius I. Berinas kalbėjo: „Pats didžiausias džiaugsmas – suvokti, kad „Hiperbolės“ dainos vis dar mėgstamos, kad jie vertina kokybišką ir gyvai atliekamą muziką.“

Atlikėjas sakė, kad žmonės turbūt jaučia nostalgiją praėjusiems laikams, todėl taip laukia grupės pasirodymo ir nori išgirsti net ir jaunajai kartai žinomas dainas. „Man ir pačiam yra malonu susitikti su publika, lydėjusia „Hiperbolę“ metų metus“, – teigė antrą kartą „Muzikuojančiu keltu“ plauksiąs I. Berinas.

Kaip jis išvis nusprendė grįžti ant scenos, atlikėjas sakė, kad visa paslaptis slypi šioje frazėje: „Gimęs groti, negroti negali.“

Pasiteiravus, kaip jaučiasi atlikėjas, palikęs tokį ryškų pėdsaką Lietuvos muzikos istorijoje, jis teigė: „Aš visai nesijaučiu esąs didvyris. Apdovanojimų, padėkų įteikimų, oficialių ceremonijų niekada negalėjau suprasti. Kam to reikia? Turbūt esu „nudrėbtas“ iš kitokio molio. Kam reikia jaustis didvyriu, jei tiesiog gerai dirbi savo darbą?“ Jis pridūrė manantis, jog šiuo atveju derėtų apdovanoti ir pagerbti kiekvienos srities specialistą.

Kokia ta „Hiperbolės“ populiarumo paslaptis, atlikėjas atsakyti negalėjo. Tik pasvarstė, jog galbūt legendinė britų grupė „The Beatles“, kurių muzikos klausydamas užaugo I. Berinas, padarė didelę įtaką „Hiperbolės“ atsiradimui ir muzikai. „Šios grupės dainas atlikdavome mokyklos šokiuose, kai man tebuvo 12-13 metų. Mūsų repertuare buvo net 50 jų dainų! Nuostabūs buvo laikai...“ – prisiminė buvęs „Hiperbolės“ narys.

Radži: „Tai – šventė ir publikai, ir atlikėjams“

Liepos 25 d., šeštadienį, pačiame Jūros šventės įkarštyje, „Muzikuojantis keltas“ mirgės jauno, populiaraus ir karšto kraujo Radžio bei unikalaus balso savininkės lietuviškosios primadonos Birutės Dambrauskaitės dueto charizma.

Šias dvi iš pirmo žvilgsnio skirtingas asmenybes vienija pagrindinė jų gyvenimo aistra – begalinė meilė muzikai.

Čigoniško kraujo atlikėjas Radži ant „Muzikuojančio kelto“ denio koncertuosiąs jau ne pirmąsyk. Jis dalinosi įspūdžiais, kad jam labai patiko koncerto erdvė, besikeičiantys vaizdai bei grynas oras: „Tai – šventė ne tik publikai, bet ir atlikėjams.“

Su B. Dambrauskaite Radži susidraugavo po vieno lietuviškosios primadonos koncerto, vykusio Palangoje: „Man visada patiko jos balsas, tembras, asmenybė. Tąkart, pamenu, susipažinome ir vėliau nusprendėme pabandyti koncertuoti kartu. Manau, kad mums puikiai sekasi!“

B. Dambrauskaitė paantrino Radži ir pridūrė, kad koncertuojant duete su aistringuoju atlikėju, moteris kaskart pasijunta žymiai jaunesnė nei iš tiesų yra.

Nors išskirtinio balso savininkė „Muzikuojančiu keltu“ plauks pirmąsyk, tačiau ji teigė visai nesijaudinanti ir nebijanti jūros ligos. „Kai buvau jauna, kartu su dideliu orkestru rengėme koncertus įvairiose Baltijos jūros pakrantėse. Tąkart mums teko plaukti kariniu laivu. Pamenu, mus labai supo ir visiems buvo bloga, išskyrus mane. Taigi plaukti „Muzikuojančiu keltu“ aš visai nebijau.

Pasiteiravus, kodėl publika dainininkę taip myli ir gerbia, B. Dambrauskaitė atsakė, kad čia jokios išskirtinės formulės nėra... Tiesiog reikia gyventi ir tą gyvenimišką patirtį aranžuoti dainoms.

„Šiandien dažnai pastebime, kad dainininkai labai daug dėmesio skiria įvaizdžiui. Tačiau pernelyg smarkiai savimi besigrožintys atlikėjai dažnai pamiršta, kad jų klauso publika. Aš esu maža, negraži, nejauna, tačiau ar tai yra svarbu? Visą gyvenimą dainavau žmonėms ir stengiausi jiems parodyti tai, kas yra tikra, svarbiausia – jausmai. Dainuoji ir verki, dainuoji ir džiaugiesi“, – kalbėjo Lietuvos primadona.

Ji prisiminė rusų operos solistės Jelenos Obrazcovos žodžius, pasakytus prieš mirtį, jog dainininkas, kuris per gyvenimą nėra patyręs įvairių nuopolių ir džiaugsmų, tiesiog negali būti dainininkas.

„Žinot, turiu mokinę, kuri puikiai atlieka Vitni Hiuston (Whitney Houston) bei Fredžio Merkurio (Freddie Mercury) dainas. Tačiau be jausmo... Ir aš visaip bandau iš mergaitės išpešti emociją, netgi šnabždu jai į ausį, tačiau vis tiek nepavyksta...“

Aleksandras Rybakas: „Tikiuosi, nesusirgsiu jūros liga“

Kur, jei ne „Muzikuojančiame kelte“, praleisti paskutinį Jūros šventės vakarą liepos 26 d., sekmadienį? Juk specialiuoju reisu vakarėlį mariose surengs du 2009-ųjų „Eurovizijos“ dalyviai: konkurso nugalėtojas norvegų smuikininkas, dainininkas, kompozitorius ir aktorius Aleksandras Rybakas (Alexander Rybak) ir Lietuvai atstovavęs dainininkas, atlikėjas, dainų žodžių autorius bei muzikantas Sasha Song.

Pasiteiravus, kokios mintys užplūsta, prieš koncertą ant pakibusio vandenyje kelto, šelmiškos šypsenos savininkas teigė esą surengęs pasirodymų ant įvairių pasaulio scenų, tačiau koncertas kelte jam bus nauja, įdomi ir jaudinanti patirtis.

„Tikiuosi, kad jūra nebus pernelyg banguota ir aš nesusirgsiu jūros liga. Kelionės „Muzikuojančiu keltu“ visai nenoriu baigti persisvėręs per laivo bortą“, – juokavo A. Rybakas.

Apie savo būsimą pasirodymą dainininkas sakė manantis, kad šįkart koncertas bus geresnis nei ankstesni. „Jei atvirai, tikiuosi, kad liepos 26-ąją vyksiančio pasirodymo metu žmonės mėgausis muzika, kartu su manimi dainuos ir, net neabejoju, grožėsis nuostabiais gamtos vaizdais. Čia publika išgirs naujus mano kūrinius ir senas, visiems puikiai pažįstamas dainas. Žinia, su manimi koncertuos ir Sasha Song, kurį pamenu iš „Eurovizijos“, vykusios Maskvoje. Jis – puikus vyrukas ir tiesiog „šarmingas“ atlikėjas.“

Dainininko Sashos Song programoje – pačios populiariausios dainininko atliekamos dainos. Tarp kurių – legendinė „Mama“, „Eurovizijos“ scenoje skambėjusi „Pasiklydęs žmogus“, 2015 m. „LRT“ laidoje „Dainų daina“ pripažinta kaip geriausia daina atlikta duete „Aš lauksiu“, taip pat „Gera būti dviese“ bei „Siela, žodžiai ir muzika“ bei kiti šio šilto lietuvių atlikėjo kūriniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.