A. Rybakas: „Tikiuosi, Klaipėdoje nesusirgsiu jūros liga“

„Muzikuojantis keltas“ pristato specialų šventinį reisą, kurio metu liepos 26 d. (sekmadienį) 20.30 val. susitiks dviejų „Eurovizijos“ dalyvių keliai: populiariausio pasaulyje dainų konkurso nugalėtojas norvegų smuikininkas, dainininkas, kompozitorius ir aktorius Alexanderis Rybakas koncertuos drauge su Lietuvai atstovavusiu dainininku, atlikėju, dainų žodžių autoriumi bei muzikantu Sasha Songu.

„Koncertas kelte man bus nauja, įdomi ir jaudinanti patirtis“, – sakė A.Rybakas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Koncertas kelte man bus nauja, įdomi ir jaudinanti patirtis“, – sakė A.Rybakas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2015, 11:44 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:56 PM

Apie pasirodymą ant „Muzikuojančio kelto“ denio kalbamės su atlikėju.

– Ar uostamiestyje lankysitės pirmą kartą?

– Ne, su Klaipėda pirmąsyk susipažinau prieš keletą metų, kai rengėme pasirodymus naktiniuose uostamiesčio klubuose.

– Ko tikitės iš pajūrio publikos? Ir ko publikai tikėtis iš jūsų pasirodymo ant „Muzikuojančio kelto“ denio?

– Klaipėdiečiai – šiek tiek kitokia publika nei kituose Lietuvos miestuose. Tačiau čia žmonės taip pat čia labai šilti ir draugiški. Jaučiu tą spinduliuojantį norą bendrauti, charizmą ir energiją. Pajūrio žmonės, atėję į mano koncertus, šoka ir pritaria iki pat pabaigos!

Koks bus pasirodymas šįkart? Manau, kad dar geresnis nei ankstesni mano koncertai. Jei atvirai, tikiuosi, kad liepos 26-ąją vyksiančio pasirodymo metu žmonės mėgausis muzika, kartu su manimi dainuos ir, net neabejoju, grožėsis nuostabiais gamtos vaizdais.

Čia publika išgirs naujus mano kūrinius ir senas, visiems puikiai pažįstamas dainas. Žinia, su manimi koncertuos ir Sasha Songas, kurį pamenu iš „Eurovizijos“, vykusios Maskvoje. Jis – puikus vyrukas ir tiesiog „šarmingas“ atlikėjas.

– Tikime, jog esate pripratęs prie milžiniškų scenų, kuriose įrengta profesionali garso, vaizdo, šviesų įranga, ir tūkstančiais plūstančios žiūrovų minios. Tačiau šįsyk bus šiek tiek kitaip. Kokios mintys užplūsta prieš koncertą ant pakibusio vandenyje kelto? Ar turite panašios patirties?

– Jūs teisūs. Esu rengęs pasirodymų ant įvairių pasaulio scenų, tačiau koncertas kelte man bus nauja, įdomi ir jaudinanti patirtis. Tikiuosi, kad jūra nebus pernelyg banguota ir aš nesusirgsiu jūros liga. Kelionės „Muzikuojančiu keltu“ visai nenoriu baigti persisvėręs per laivo bortą.

– Scenoje jums talkins lietuvių šokėjų kolektyvas „Time to Show“, kuris jus lydi ir kituose koncertiniuose turuose. Kodėl pasirinkote būtent šiuos šokėjus?

– Taip, jie tikrai geri. Pamenu, pirmąsyk susitikome Lietuvoje. Mano vadybininkas pasiūlė šokėjų kolektyvui pasirodyti kartu su manimi vieno koncerto metu. Puikiai pavykęs koncertas tarp mūsų įžiebė draugystę.

Aš dievinu šį kolektyvą, nes jo nariai šoka taip aktyviai, aistringai, kad tiesiog negalėjau atsisakyti dirbti su jais. Kiekvieną kartą, kai paprašau jų sukurti naują šokį, visuomet esu tikras, kad jie tai padarys tobulai ir būtent taip, kaip ir norėjau. Jie jaučia mane, aš jaučiu juos – dėl to ir bendradarbiaujame, rengiame koncertus įvairiuose pasaulio miestuose.

– Kokią žinutę norėtumėte nusiųsti publikai prieš specialųjį „Muzikuojančio kelto“ reisą, įvyksiantį liepos 26-ąją?

– Mėgaukitės kiekviena galimybe ir akimirka! Juk niekada nežinai, ar kada nors ji gali pasikartoti. Tad ateikite į mano koncertą ir kartu smagiai praleisime laiką.

– Kokie jūsų planai po pasirodymo uostamiestyje?

– Na, jei pradėčiau vardinti savo planus, turbūt jums pabostų klausytis. Mano tvarkaraštis – pilnutėlis iki pat kitos vasaros. Diena po dienos.

Beje, visai neseniai išleidau knygą apie trolius, gyvenančius Norvegijoje. Labai tikiuosi, kad ji pasieks ir Lietuvą.

Taip pat kartu su komanda esame sugalvoję grandiozinį projektą, tačiau, deja, kol kas negaliu išduoti paslapties.

– Tikra retenybė groti smuiku ir dainuoti vienam atlikėjui scenoje. Ar tai yra jūsų raktas į sėkmę?

– Manau, kad sėkmė – tai tikėjimas tuo, ką darai, ir daryti tai gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.