Albumo apžvalga. „Mumford & Sons“ „Wilder Mind“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 26, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 9:27 PM

Britai „Mumford & Sons“ šiuo metu – viena populiariausių pasaulio grupių. Užkariavę ne tik Europos, bet ir sunkiai įkandamą JAV rinką, jie nebijo keistis.

Kas dar prieš keletą metų buvo šie muzikantai? Vieno žinomo britų atlikėjo nuomone, „mulkiai su bandžomis, kurie dainas rašo pasišviesdami žibaline lempa“. Nuo devyniolikto amžiaus medkirčius primenančių rūbų ir akustinių instrumentų – ši grupė iš tiesų atrodė kiek pasiklydusi laike. Nenuostabu, kad ją taip pamėgo kantri stiliaus gerbėjai už Atlanto.

Todėl šis albumas yra didžiulė staigmena. „Mumford & Sons“ atrado elektrines gitaras, galingą roko priedainių skambesį ir beveik visiškai atsisakė „linksmųjų kaimiečių iš Britanijos pievų“ įvaizdžio.

Rizikinga? Neabejotinai. Bet net jei nuo jų nusisuks vienos kitos Teksaso smuklės lankytojai, turėtų atsirasti gerbėjų, kurie iki šiol nė nenorėjo žiūrėti į „Mumford & Sons“ pusę.

Juolab svarbiausia čia – ne forma, o turinys. „Wilder Mind“ yra pilnas stebėtinai gerai parašytų melodijų, kurios į pasąmonę įsismelkia iš pirmo sykio. Pavyzdžiui, titulinė daina – liūdnokas kūrinys, labai primenantis Bruce'ą Springsteeną. Arba pilniems stadionams sutvertas, rupaus skambesio garantuotas hitas „The Wolf“.

Tiesa, „Mumford & Sons“ jausmingumas niekur nedingo, o vokalisto Marcaus Mumfordo balse, atrodo, atsirado dar daugiau įdomų spalvų. Pasitraukę iš sau patogios muzikinės zonos, šie muzikantai atrodo dar įdomesni.

Įvertinimas – 9 iš 10. Grupės vaizdo klipas „The Wolf“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.