Roko veteranai „Rebelheart“: „Mes vis dar maištaujame“

Begalė nominacijų prestižiškiausiuose Lietuvos muzikiniuose apdovanojimuose, per 800 surengtų koncertų, tris kartus pelnytas geriausios Lietuvos roko grupės titulas. Tokie ir panašūs epitetai ilgą laiką buvo neatsiejami nuo grupės „Rebelheart“.

„Mūsų klausytojai truputį „nutrūkę“, kaip ir mes“, – neabejoja „Rebelheart“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Mūsų klausytojai truputį „nutrūkę“, kaip ir mes“, – neabejoja „Rebelheart“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 11:18 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 2:28 PM

Tačiau, kaip ir daugelio muzikantų karjerose, anksčiau ar vėliau ateina muzikinė kūrybinė stagnacija. Vieni tuo savo karjerą ir baigia, kiti sugalvoja kasmet rengti atsisveikinimo koncertus, treti išvis neigia, kad buvo kažkokia pertrauka.

„Rebelheart“ apie savo grįžimą kalba nedaug. Vietoj visokeriopos reklamos rokeriai parodė, kad yra verti vadintis roko legendomis, išleidę naujausią albumą „Mysteria“.

– Nors grupė „Rebelheart“ buvo pritilusi, kartu su grįžimu klausytojams padovanojo ilgai lauktą ir kone geriausiai vertinamą metų albumą. Šiuo metu sulaukiate taip pat daug koncertinių pasiūlymų. Ar tai reiškia, kad „Rebelheart“ ne tik grįžo, bet ir turi didelių ambicingų planų?

– Taip, mes visada buvom ambicingi. Todėl, įrašę naują albumą, nusipurtom užmaršties dulkes ir grįžtam į Lietuvos muzikos Olimpą. (Juokiasi).

– Be abejonės, esate užauginę minią savo gerbėjų. Kaip galvojate, ar tarp šiandieninės muzikos stilių jūsų grojama roko muzika randa jaunosios kartos klausytojus?

– Taip, randa! Matome publikos veidus koncertuose. Be to, kuriasi ir naujos roko grupės. Roko muzika – labai stiprus reiškinys.

– Kaip apibūdintumėte savo klausytojus?

– Truputį „nutrūkę“, kaip ir mes.

– „Rebelheart“ vertinys – „Maištinga širdis“. Ar vis dar maištaujate?

– Maištaujame ir dabar, tik truputį subtiliau.

– Esate dalyvavę įvairiuose projektuose, nevengėte perdaryti estradinių dainų savaip. Galbūt ateityje Jus išgirsime ir elektroninės muzikos variacijose?

– Turėjom muzikinius projektus su DJ Saga ir DJ Mix'u. Buvo gerai. Patiems būtų įdomu išgirsti mūsų kūrinių elektronines versijas.

Vilniečiams ir miesto svečiams „Rebelheart“ rugpjūčio 5-ąją koncertuos Mokytojų namų kiemelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.