Jubiliejų švenčiantis Ž. Žvagulis nenorėjo skriausti žmonių

Pajūryje šį vakarą bus švenčiama dainininko Žilvino Žvagulio sukaktis – nors 50 metų jam sukako liepos 24-ąją, muzikinę puotą gerbėjams žinomas atlikėjas kels šiandien Klaipėdos vasaros estradoje.

Žilvinas Žvagulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Žilvinas Žvagulis.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Būdamas 50-ies jaučiuosi lyg 33ejų“, – tikino dainininkas Ž.Žvagulis.
„Būdamas 50-ies jaučiuosi lyg 33ejų“, – tikino dainininkas Ž.Žvagulis.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys

2015-08-07 05:00, atnaujinta 2017-10-21 17:20

Užkulisiuose sklando gandai, kad šio ne vieną dešimtmetį scenoje šėlstančio žemaičio pasirodymas sulauks didžiulio populiarumo – dar prieš savaitę buvo parduota apie penkis tūkstančius bilietų.

Nereikia stebėtis, nes į sceną su Ž.Žvaguliu žengs keliolika žinomų Lietuvos atlikėjų – jo žmona Irena Starošaitė, Česlovas Gabalis, Inga ir Arūnas Valinskai, Ovidijus Vyšniauskas, Egidijus Sipavičius, Kęstutis Jablonskis, Marius Jampolskis, Rytis Cicinas, Eglė Jakštytė, grupės „Džentelmenai“, „Tabasco“, „Patruliai“, „Rondo“.

„Nemeluoju – net nesidomėjau, kiek bilietų parduota. Nenoriu nervintis. Pamatysiu tik tada, kai įeisiu į sceną.

Žinau, kad beveik visi draugai, kuriuos asmeniškai pakviečiau į koncertą, ateis.

Turbūt ateis ir žmonės, kuriems patinka mano muzika. Viskas, visa kita man nerūpi“, – nusijuokė Žilvinas.

Prieš jubiliejinį koncertą „Atgal į Klaipėdą“ jis „Lietuvos rytui“ pasakojo, kodėl bilietų kainos į šį renginį nesikandžioja, ką jam reiškia skaičius 50 ir kuri jubiliejaus dovana buvo geriausia.

– Bilietai į jubiliejaus koncertą parduodami puikiai. Ar galima tikėtis ir pasirodymų kituose miestuose, didelėse arenose? Dabar tai juk madinga, – „Lietuvos rytas“ paklausė Žilvino.

– Ne, šis koncertas bus vienintelis ir nepakartojamas. Nesu tiek išpuikęs, kad manyčiau, jog galiu veržtis į didžiausias arenas. Be to, man ir nereikia.

Nuo pat pradžių žinojau, kad jubiliejų noriu švęsti Klaipėdoje, gimtajame mieste.

Esu tikras, kruvinas klaipėdietis, bet su meile žiūriu į Žemaitiją. Tai išugdė mano močiutė ir mano motina, mano tėvas – irgi žemaitis.

Močiutė gyveno Salantuose, ten ir leidau vasaras. Mėgstu sakyti, kad Klaipėda yra mano smegenys, o širdis – tai močiutė, Salantai, Žemaitija.

– Bilietas į koncertą kainuoja 12 eurų. Už išskirtinius koncertus Lietuvos atlikėjai dabar prašo kur kas daugiau. Nebuvo noro daug uždirbti?

– Kainą sugalvojau pats. Matau, kaip gyvena žmonės, nenorėjau, kad būtų per brangu.

Jei į koncertą nori eiti su šeima, o bilietas kainuoja 20–30 eurų, tai jau labai daug. Beje, neįgalūs žmonės, senjorai į koncertą gali patekti dar pigiau – už 8 eurus.

Skaičiavau, kad kaina būtų tokia, jog koncertas padoriai atrodytų, pakaktų technikos, dekoracijų. Uždarbis šį kartą mažai rūpėjo.

– Ar visi svečiai dainuos su jumis?

– Toks koncerto sumanymas. Buvo labai sunku išrinkti dainas – kad ir kur nukeliaučiau, žiūrovų mėgstamiausios yra vis kitos.

Koncertuos beveik visi, kuriuos kviečiau. Nebus tik Stasio Povilaičio – jis atsiprašė dėl rimtų priežasčių.

Bus ir įdomių dalykų – pavyzdžiui, O.Vyšniauskas sudainuos kūrinį, kurį parašė man, bet nesu koncertuose jo dainavęs jau penkiolika metų.

I.Valinskienei parinkau dainą, kuri puikiai tinka jai prie veido. Kokią? Ateikite ir sužinosite.

– Kaip šventėte tikrąjį jubiliejų liepos 24-ąją?

– Šįkart tyliai ir ramiai. Ant mūsų kompanijos „Zuzi“ biuro stogo pasistatėme palapinę ir šventėme su keletu artimiausių žmonių – šeima ir kompanijos darbuotojais.

– Ką gavote dovanų?

– Geriausia dovana yra anūkė (keliomis dienomis anksčiau dainininko sūnus Ąžuolas su žmona grupės „Studentės“ atlikėja Ineta Puzaraite susilaukė pirmagimės Barboros. – Red.). Kai žiūriu į ją, suprantu, kad visa kita nesvarbu.

Viskas susiklostė nuostabiai.

Sūnus vedė Inetą – norėjau, kad ji būtų jo žmona nuo tos akimirkos, kai pamačiau. Turiu anūkę, visada svajojau, kad jos vardas būtų Barbora.

– Draugai dabar pabrėžtinai vadina seneliu?

– Taip, visi, pradedant A.Valinsku, paskambinę sveikinti gimtadienio proga į ragelį dainavo „seneli, mano mielas seneli“. Didžiuojuosi šiuo vardu.

– Ką jums pačiam reiškia skaičius 50?

– Apie tai beveik negalvoju. Apie amžių susimąsčiau du sykius gyvenime – pirmą, kai man sukako 33-eji, antrą – kai 40. Tada man labai nepatiko, atrodė daug.

O dabar suprantu, kad būdamas 50-ies jaučiuosi kaip 33-ejų. Todėl man tas skaičius visiškai nerūpi.

Ž.Žvagulio jubiliejinis koncertas. Rugpjūčio 7 d. 20 val. Klaipėdos vasaros estrada.

Dainuoja savo gimtąja tarme

Žilvinas Žvagulis – Žėlvins Žvaguolis – gimė Klaipėdoje, karjerą pradėjo Vilniaus klubuose, vėliau dainavo ir organizavo pramogines programas Lietuvoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

2006 m. „Bravo“ apdovanojimuose pripažintas geriausiu metų atlikėju.

Vizitine Ž.Žvagulio kortele netruko tapti jo dar 1985 m. Lietuvos popscenoje įdiegta naujovė – atlikėjas tapo pirmuoju, populiariąją muziką uždainavusiu žemaitiškai.

Ž.Žvagulis ne tik dainininkas, bet ir verslininkas, įmonės „Zuzi“ įkūrėjas. Įmonė leidžia muzikos įrašus, verčiasi garso, šviesos, sceninių konstrukcijų nuoma, organizuoja šventes ir renginius bendradarbiaudama su Lietuvos bendrovėmis ir televizijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.