Didžiausias Lietuvoje muzikos festivalis ruošiasi startui

Jau penktadienį, rugpjūčio 14 d., startuoja didžiausias Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalis „Karklė-2015 Live Music Beach“, kurio metu pirmą kartą mūsų šalyje gyvo garso pasirodymus surengs tokios pasaulinėje muzikos rinkoje tituluotos kompanijos, kaip „Rudimental“, „Example“, Marlon Roudette, TIGA, „Tensnake“ ir daugelis kitų.

Penktadienį Karklėje startuos didžiausias muzikos festivalis Lietuvoje.<br>Ž.Jurevičiaus nuotr.
Penktadienį Karklėje startuos didžiausias muzikos festivalis Lietuvoje.<br>Ž.Jurevičiaus nuotr.
Penktadienį Karklėje startuos didžiausias muzikos festivalis Lietuvoje.<br>Ž.Jurevičiaus nuotr.
Penktadienį Karklėje startuos didžiausias muzikos festivalis Lietuvoje.<br>Ž.Jurevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-13 15:57, atnaujinta 2017-10-20 17:39

Visą šią savaitę Karklėje, stovyklavietėje „Žilvitis“ ir jos apylinkėse, darbuojasi būriai specialistų, kurie šią teritoriją profesionaliai pritaiko trijų dienų fiestos reikmėms.

Jau baigiami įrengti palapinių miesteliai, kuriuose apsigyvens rytoj nuo priešpiečio laukiami festivalio dalyviai, automobilių stovėjimo aikštelės, ruošiami įėjimo ir patikros punktai ir pan. Tuo metu vadinamojoje aktyvioje festivalio zonoje jau stovi scenos, angarai, prekybos ir maisto gamybos paviljonai, suvežti biotualetai, mobilūs dušai, praustuvai ir kt. Pušynėlyje įkurtas hamakų parkas, didžiulėje festivalio teritorijoje tai vienur, tai kitur atsirado daugybė netikėtų ir itin atraktyvių erdvių, kurios pakeitė pajūrio poilsiavietės veidą ir jau dabar kuria festivalinę nuotaiką.

Vienas įspūdingiausių įrenginių – pagrindinė festivalio scena, kuri šiemet kiek pakeitė lokaciją ir iškilo kitame „Žilvičio“ stadiono gale.

Pasak Karklės festivalio organizatorių, šiais metais ruošiant pagrindinę sceną įgyvendinami itin originalūs ir novatoriški sprendimai, kurių dėka ji taps unikali šalies festivalių istorijoje ir galės būti lyginama su didžiausių pasaulinių festivalių koncertų aikštelėmis.

Būtent šioje scenoje jau rytoj pasirodys praėjusiais metais „Brit Music Awards“ už geriausią singlą apdovanota grupė „Rudimental“. Jos pastangomis pagrindinė Karklės scena bus dar įspūdingesnė, nes grupė savo pasirodymui keturiais sunkvežimiais atsigabena papildomos garso ir vaizdo technikos. Be jų, pagrindine scena dalinsis „Example“, Marlon Roudette, „GusGus“, Mantas, Marijonas Mikutavičius, Leon Somov & Jazzu, „Antis“, „Lemon Joy“ ir kt.

Ne ką mažesnį įspūdį savo mastais daro pusantro tūkstančių kvadratinių metrų ploto angaras, kuriame įsikurs elektroninės muzikos klubas („Electronic Club“), po savo stogu sutalpinsiantis apie 5.000 žmonių.

Tai didžiausia dengta muzikinė erdvė šalies festivalių istorijoje. Joje savo pasirodymus surengs Lietuvos publikos ypač laukiamas elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas TIGA iš Kanados, atliekantis tiek didžiulio susidomėjimo pasaulyje sulaukiančius originalius kūrinius, tiek tokių grupių, kaip „Depeche Mode“, „Scissor Sisters“, „Pet Shop Boys“, „The Killers“ ir kt. dainų remiksus, Olandijos technomuzikos varomoji jėga Stefano Richetta, didžėjus ir prodiuseris iš Vokietijos „Tensnake“, „Radistai“, kiti žinomi didžėjai ir elektroninės muzikos kūrėjai.

Dar viena dengta aikštelė – tūkstančio kvadratinių metrų ploto „Livemusic.lt Club“ – atsirado šalia stadiono. Ji talpins per 3.000 žmonių, taigi vienu metu Karklės festivalyje po stogu galės linksmintis per 8.000 muzikos fanų, arba du trečdaliai visų festivalio dalyvių, mat iš viso prekybai pateikta 12.000 bilietų. Pirmieji 10.000 kelialapių buvo išpirkti, iš papildomų bilietų dar yra likę keli šimtai tiems, kurie iki šiol svarstė, ar vykti.

Tęsdami kelionę po būsimą festivalio teritoriją, kopose rasite jaukiai įkurdintą tradicinę „Dune Stage“, kuri taps viena pirmųjų koncertinių aikštelių antrus metus rengiamo pradedančių grupių konkurso „Golden Fish“ dalyviams, o taip pat bus vieta, kurioje savo kūryba ir talentu dalinsis Lietuvos scenos damos Alina Orlova, Jurga Šeduikytė, aktorius ir bardas Kostas Smoriginas bei daugelis kitų.

Beveik viskas paruošta ir linksmybėms paplūdimyje, prie pat jūros. Čia taip pat pastatyta kone Baltijos bangų skalaujama scena („Beach Stage“), kurioje visas tris dienas karaliaus šokių muzika, hip hopas ir pan. Būtent čia savo pasirodymus geriausia Europos naktinių vakarėlių dvasia surengs kaimynų latvių klubinės scenos lyderiai Bogdan Taran ir Max Lomov, reperis iš Danijos Felix De Luca, garsiausia Lietuvos hiphopo grupė „G&G Sindikatas“, repo improvizatoriai „Jama & W“, elektroninės muzikos kūrėjas Leeroy Thornhill, kuris 1990-2000 m. grojo ir šoko legendinėje britų grupėje „The Prodigy“, ir kt.

Kaip jau buvo skelbta, be muzikinės programos, festivalyje ruošiama plati pramogų ir atrakcionų programa, kuriai taip pat reikalinga galinga infrastruktūra, šią savaitę nesuskaičiuojamomis sunkvežimių kolonomis „plaukusi“ į Karklę.

Intensyviai ruošiasi ir pasaulio virtuvių šefai bei jų pagalbininkai. Šiemet festivalio metu bus galima skanauti indiškų, turkiškų, tajiškų, kiniškų, armėniškų, rumuniškų, amerikietiškų, prancūziškų, graikiškų, belgiškų, itališkų ir kitų šalių tradicinių patiekalų, desertų bei gėrimų. Pasak festivalio organizatorių, iššūkių ir darbo rengiantis šių metų fiestai buvo kaip niekada daug, mat, įvertinus ankstesnių metų patirtį, buvo orientuojamasi į didesnę renginio bei jo infrastruktūros kokybę, festivalio dalyvių komfortą. Nepaisant to, pasiruošimas vyksta sklandžiai, visi ambicingi sumanymai yra sėkmingai įgyvendinami, o ypač džiugina įsivyravę malonūs vasariški orai, kurie prognozuojami ir visam ateinančiam savaitgaliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.