A. Mamontovas ir E. Dragūnas išlieka populiariausi Lietuvoje

Andrius Mamontovas, Egidijus Dragūnas ir Vytautas Kernagis – klausomiausi lietuviškos muzikos bazės „Pakartot.lt“ atlikėjai. Tai paaiškėjo suskaičiavus metines šio interneto tinklalapio perklausas. Tarp klausomiausių taip pat: Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Leonas Somovas, Džordana Butkutė, Marijus Mikutavičius, Gytis Paškevičius, Igoris Kofas („Lemon Joy“), Aurelijus Sirgedas („Siela“).

A.Mamontovo (kairėje) ir E.Dragūno atliekami kūriniai interneto bazėje „Pakartot.lt“ klausomi dažniausiai.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
A.Mamontovo (kairėje) ir E.Dragūno atliekami kūriniai interneto bazėje „Pakartot.lt“ klausomi dažniausiai.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:42 AM

Klausomiausi albumai – L.Somovo ir Jazzu „Lees & Seas“ bei „Foje“ „Kitoks pasaulis“. Klausomiausia daina – L.Somovo ir Jazzu „Lower Than The Ground“.

„Man patinka, kad čia galima rasti beveik visą lietuvišką muziką vienoje vietoje. Kartais užsinoriu išgirsti naują dainą, o kartais – primirštą seną. Lyg biblioteka, tik pilna lietuviškos muzikos“, – sakė A.Mamontovas.

„Man visada įdomu, kas naujo Lietuvos muzikos pasaulyje. Ypač domina alternatyvios scenos atlikėjai. Anksčiau jų muzikos tekdavo gerokai paieškoti. Su „Pakartot.lt“ tai tapo labai paprasta – randu viską, kas domina, ir net tai, ko nesitikėjau rasti“, – sakė muzikantas ir prodiuseris, grupės „Siela“ lyderis Aurelijus Sirgedas.

Per metus portale „Pakartot.lt“ perklausyta daugiau nei 50 000 skirtingų muzikos stilių ir laikmečių kūrinių. Iš viso bazėje jų apie 70 000. Juos atlieka daugiau nei 1500 Lietuvos atlikėjų. „Pakartot.lt“ duomenų bazė yra vieša, ja be jokių papildomų sąlygų gali naudotis visi norintys. Perklausų skaičius tampa vienu iš kriterijų skirstant kompensacinį atlyginimą AGATA nariams. Asociacija vienija daugiau nei 5000 narių – daugumą Lietuvos muzikantų, taip pat aktorius ir muzikos leidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.