Įtūžusi S. O'Connor prabilo apie apgavystę ir gimdos šalinimą

Kas vyksta su Sinead O’Connor? Garsi airių dainininkė kelia nerimą savo gerbėjams – iš pradžių apkaltino savo vadybininkus ir agentus apgavyste, o tada pradėjo klausti patarimų dėl gimdos šalinimo.

S.O’Connor gniuždo ir sveikatos bėdos, ir tariama bendražygių išdavystė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.O’Connor gniuždo ir sveikatos bėdos, ir tariama bendražygių išdavystė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Aug 20, 2015, 5:54 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:45 PM

Beveik prieš tris dešimtmečius išgarsėjusiai Sinead dabar – ne pačios geriausios dienos.

Aštriais ir atvirais pareiškimais internete pagarsėjusi 48erių atlikėja šią savaitę pratrūko taip, kad netrukus sulaukė pažadų bylinėtis dėl šmeižto.

Dainininkė ne tik išliejo pyktį ant buvusios savo komandos, bet ir pirmą sykį atvirai prabilo apie sveikatos problemas, kurias iki šiol slėpė.

Pasijuto įžūliai apgauta

Prieš ketverius metus teko matyti S.O’Connor koncertą Reikjavike – nuostabų pasirodymą senoje bažnyčioje, kurio metu dainininkės balsas skambėjo puikiai, o tarp dainų liejosi juokeliai.

Jau tada Sinead buvo pagarsėjusi gana keistais poelgiais ir atšaukiamais pasirodymais, tačiau atrodė, kad jos asmeniniai demonai nurimo.

Dabar, matyt, airė vėl atsidurs skandalo centre – ir kol kas sunku suprasti, kas yra teisus.

Liepos pabaigoje S.O’Connor atšaukė visus būsimus koncertus – tada tebuvo pranešta, kad taip nutiko dėl sunkiai sergančio jos vaiko, kuriam būtina nuolatinė priežiūra. O šį savaitgalį dainininkė internete pratrūko kaltinimais savo komandai.

Dainininkė pareiškė, kad buvo įžūliai apmauta koncertų agentės Ritos Zappador. Į internetą atlikėja įdėjo tariamą ištrauką iš savo sutarties dėl trijų pasirodymų, kurie gegužę vyko Vokietijoje.

Iš šio dokumento matyti, kad už šiuos koncertus buvo gauta beveik 48 tūkstančiai eurų, iš kurių beveik 12 tūkstančių neva atiteko agentei, 12 tūkstančių – techniniams darbuotojams, 13,5 tūkstančio – grupės muzikantams, o pačiai Sinead neva skirta tik 500 eurų.

Vienoje žinutėje, kurią vėliau pašalino, Sinead taip pat apkaltino agentę apgaule išviliojus iš jos 120 tūkstančių eurų ir prilygino jos veiksmus „išprievartavimui per užpakalį“.

Apkaltino žinomą vadybininką

Sinead apkaltino prie apgaulės prisidėjus savo vadybininką – muzikos verslo veteraną Simoną Napier-Bellą. „Pasirūpinkite advokatais, nes apgavikų gaudymo komanda tuoj atvyks“, – pažadėjo dainininkė.

Su buvusiu George’o Michaelo ir kitų žinomų atlikėjų vadybininku S.Napier-Bellu „Lietuvos rytas“ šių metų pavasarį bendravo Estijoje, kur jis lankėsi muzikos konferencijoje „Tallinn Music Week“.

Praėjusių metų pabaigoje su Sinead dirbti pradėjęs vyras tada gyrė savo naująją klientę, tikino, kad ji – puikus žmogus, o jos būsimoji autobiografinė knyga bus labai įdomi.

„Su ankstesniu vadybininku jai nesisekė, nes užsimezgė romanas, o tai nėra gera idėja, kai vadybininkas jau turi merginą. Bet šįkart viskas bus kitaip“, – žadėjo Simonas.

Vakar jis pranešė, kad dainininkės mesti kaltinimai – neteisingi ir šmeižikiški. Anot jo, jau kreiptasi į feisbuko administraciją, kad jie būtų pašalinti, kitaip jis kreipsis į teismą.

Viešai ieškojo ginekologo

Po viešo susikirtimo S.O’Connor taip nustebino savo gerbėjus, jog imta spėlioti, kad galbūt internete mintis dėlioja ne ji, o koks nors kitas žmogus.

Atlikėja prabilo, kad jai skubiai reikalinga gimdos pašalinimo operacija, ir gerbėjų klausė, kur Dubline rasti tai padaryti galintį gerą gydytoją.

Anot jos, visi pažįstami ginekologai iki vasaros pabaigos atostogaus, o laukti ji nebegalinti, nes liga, kamuojanti ją jau daug metų, labai apsunkina kasdienybę.

„Turiu visus reikalingus medikų dokumentus ir diagnozes, padėkite man“, – feisbuke prašė S.O’Connor.

Gerbėjus nustebino ne Sinead problemos, apie kurias ji yra kalbėjusi ir anksčiau, o jų sprendimo ieškojimas tokiu būdu.

„Ji yra garsenybė, turi daugybę pažinčių, dėl jos bet kuri klinika atvers duris. Kodėl ji ieško patarimų feisbuke?“ – klausė vienas atlikėjos sekėjas.

Smarkiai pakenkė karjerai

Kas toliau? Tikriausiai teismai su savo buvusiais bendražygiais ir labai neaiškios ateities galimybės.

Ne sykį koncertus atšaukusi dainininkė žino, kad po tokių konfliktų ir triukšmingų poelgių su ja daug kas bijos turėti reikalų.

„Man buvo pasakyta, kad, jei atšauksiu šiuos pasirodymus, manęs trejus metus niekas nekvies dainuoti.

Tebūnie. Mano vaiko sveikata – neįkainojama“, – dar liepą skelbė S.O’Connor.

Stulbina ir veiksmais, ir žodžiais

Dainininkė S.O’Connor dėl savo poelgių ir kalbų dažnai atsiduria skandalingų istorijų centre.

Dar 1992-aisiais JAV televizijos tiesioginiame eteryje ji suplėšė popiežiaus Jono Pauliaus II nuotrauką – protestuodama prieš pedofiliją bažnyčioje.

Prieš keletą metų po virtinės nesėkmingų romanų (ketvirtoji dainininkės santuoka truko vos 18 dienų, nors po to buvo atnaujinta) dainininkė internete rašinėjo gašlias žinutes apie seksą. Vėliau ji prisipažino, kad jos psichika buvo pakrikusi.

2011-aisiais Estijos nepriklausomybės 20-mečio minėjime Taline S.O’Connor apstulbino žiūrovus – iki paskutinės dienos vengusi ruoštis planuotam pasirodymui su šios šalies orkestru, galiausiai su juo padainavo, bet beveik nerepetuotas pasirodymas skambėjo tragiškai.

Užpernai Sinead užsipuolė JAV dainininkę Miley Cyrus dėl pernelyg seksualaus įvaizdžio. „Tave verčia prostitute“, – atvirame laiške įspėjo airė, tačiau vietoj padėkos sulaukė Miley pašaipų.

Praėjusį mėnesį S.O’Connor viešai pratrūko keiksmais dėl JAV žurnalo „Rolling Stone“ viršelio, kuriame pavaizduota realybės šou žvaigždė Kim Kardashian.

„Ką ši p... daro ant viršelio?“ – pasibaisėjusi tada klausė Sinead, anksčiau ne mažiau aštriai kritikavusi ir dainininkę Lady Gagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.