Vilniuje koncertuos Rusijos scenos chuliganai „Leningrad“

Kitų metų pradžioje cenzūros nepaisanti rusų grupė „Leningrad“ siautės Lietuvoje. Muzikos chuliganai, išgarsėję provokuojančiomis dainomis, žada kilnoti Vilniaus Pramogų arenos stogą savo ska ir „punk“ muzika.

S.Šnurovas – viena skandalingiausių Rusijos muzikos pasaulio asmenybių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
S.Šnurovas – viena skandalingiausių Rusijos muzikos pasaulio asmenybių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2015, 11:09 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 7:55 PM

Ciniški tekstai, atspindintys šių dienų aktualijas, užvedantys pučiamųjų garsai ir, žinoma, pagrindinis Rusijos muzikinės scenos „blogiukas“ Sergejus Šnurovas-Šnuras grupės priešakyje garantuoja triukšmingą vakarėlį.

Per 18 gyvavimo metų grupė „Leningrad“ spėjo pasisakyti visomis aktualiomis ir amžinomis temomis. Milijonai klausytojų juos laiko socialiniais šaukliais, o jų muziką – epochos, kurioje vyksta daug nesuvokiamų dalykų, garso takeliu.

Šnuras iš tiesų sukūrė savo visatą, kurią supranta ir prie kurios jungiasi daugybė gerbėjų. Niekada nežinai, ko iš jo tikėtis: į sceną jis gali išeiti nuogas, tik su apatiniais ar su šuniuku po pažastimi. Tiesa, didžioji dalis klausytojų grupės lyderį laiko pakankamai inteligentišku žmogumi, tiesiog mėgstančiu provokuoti ir „trolinti“.

Jokia paslaptis, kad S.Šnurovo kūrybos dainose pilna necenzūrinių žodžių, jų žaismo, nepatogių, bet taiklių pasisakymų. Dėl šių priežasčių grupės „Leningrad“ pasirodymai buvo uždrausti Maskvoje ir kituose Rusijos miestuose.

Prieš metus priimtas šios šalies įstatymas, draudžiantis necenzūrinius žodžius naudoti meno kūriniuose, rimtai įpykdė grupės narius. Protestuodama kolektyvo vokalistė Alisa Voks-Burmistrova scenoje išsirengė nuogai. Akivaizdu, kad nuo 2012-ųjų grupėje dainuojanti atlikėja tobulai pritapo ir prisiderino prie Šnuro sukurto grupės „Leningrad“ įvaizdžio. Šis savo ruožtu neseniai spaudos atstovams pareiškė, kad „Rusijos mylėti nėra už ką“.

Skandalingieji provokatoriai iš Sankt Peterburgo Lietuvoje lankysis ne pirmą sykį. Kiekvieną kartą savo koncertuose grupė sugeba nustebinti skeptikus. Todėl naujausia „Leningrado“ programa, kuri bus pristatyta ir Vilniuje, vadinasi „Tai tiesiog šventė kažkokia“. Praėjusių metų pabaigoje du albumus išleidusi šutvė į šią programą įtraukė tinkamiausias dainas savo standartų šventei.

Tamsiu metų laiku šventės būtinos, todėl sausio 29 dieną grupės „Leningrad“ gerbėjai Vilniaus „Pramogų“ arenoje švęs labiau nei kitas žiemos šventes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?