Albumo apžvalga. „Proper Heat“ „Center Of The World“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 27, 2015, 5:01 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 2:47 PM

Yra tokių gražiai išleistų knygų, kurios nusipirktos kartais pavartomos, bet šiaip dažniausiai guli ant kavos staliuko, nes labai gražiai atrodo. Naujasis lietuvių „Proper Heat“ albumas yra savotiškas muzikinis to atitikmuo.

Kaip ir tos knygos, „Center Of The World“ puikiai tinka geroms kavinėms, grožio salonams ir kitoms panašioms vietoms, kur svarbi kiekviena fono detalė. Kaip ir prieš trejus metus pasirodžiusį diską „Chapter One“, šį išleido britų leidykla „Nang Records“. Kad lietuvių kūryba sudomino užsienio kompaniją, dabar jau nebėra toks stebuklas, koks buvo prieš dešimt metų, bet vis dėlto tai liudija, kad šios 11 dainų bent jau iš dalies atitinka vakarietiškus standartus.

„Proper Heat“ groja tokį švelnų elektroninės „deep house“ variantą, kuris tingiai ir maloniai slenka pro ausis, neerzindamas ir netrikdydamas. Viskas gražu, stilinga, iščiustyta, skambesys – gražiai papildytas saksofono (ypač – dainoje „Something New“), gitaros ir kitų „gyvų“ instrumentų garsais. Tempas niekada netampa pernelyg greitas – pats tas klausytis kirpyklos krėsle ar baro terasoje su kokteilio taure.

Pagrindinis grupės koziris – vokalistas Karolis Ramoška, kurio balsas blaškosi nuo žemo šnabždėjimo („For The Love“) iki aukštų natų. Scenoje jam netrūksta žavesio – dainuodamas truputį kitokią muziką, jis galėtų būti viena ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių. Su šia muzika taip nenutiks – dar ir todėl, kad grupė šįkart atrodo daugiau dėmesio skirianti formai, o ne turiniui. Kad ir kaip gražiai šie kūriniai būtų įvilkti, keletas labiau įsimenamų priedainių nebūtų pakenkę – čia jų pasigendi. Puikus fonas, bet ilgam atsidurti dėmesio centre (kaip sufleruoja albumo pavadinimas) šiai muzikai būtų sunku.

Įvertinimas – 7 iš 10.

Grupės daina „Something New“:

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.