J. Arlauskaitė-Jazzu atvirai – apie meilę, muziką ir skandalus

„Nesu skandalistė. Atmetu šią etiketę“, – nusijuokė Justė Arlauskaitė-Jazzu (27 m.). Viena populiariausių Lietuvos dainininkių „Lietuvos ryto“ žurnalui „TV antena“ prabilo apie šeimą, mylimąjį, ją lydinčias nepatogias situacijas ir naują darbą televizijoje.

J.Arlauskaitė-Jazzu: „Esu ir brandi, ir pašėlusi tuo pat metu.“<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Arlauskaitė-Jazzu: „Esu ir brandi, ir pašėlusi tuo pat metu.“<br>M.Patašiaus nuotr.
Jazzu tapo „X Faktoriaus“ teisėja.
Jazzu tapo „X Faktoriaus“ teisėja.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („TV antena“)

2015-08-31 06:09, atnaujinta 2017-10-18 06:04

Per keletą metų Justė su bendražygiu Leonu Somovu tapo vienais daugiausia klausytojų turinčių Lietuvos atlikėjų. Neseniai į dueto koncertą sostinės Valdovų rūmuose visi bilietai buvo išgraibstyti. Kai kurie žiūrovai už bilietą mokėjo net 59 eurus.

Puikiai perkamas ir šią vasarą išleistas dueto albumas lietuvių kalba „Istorijos“, jau sklando gandai apie būsimus koncertus didžiausiose Lietuvos arenose.

Visiškai akivaizdu – Jazzu dabar yra viena ryškiausių Lietuvos dainininkių. Ir ne tik dėl balso ar melancholiškų dainų. Ne mažiau jauną moterį garsina aštrus liežuvis.

Jį panaudoti rudenį Justė turės daug progų – dainininkė tapo naująja TV3 šou „X Faktorius“ teisėja. Kartu su Sauliumi Prūsaičiu, Marijumi Mikutavičiumi ir Sauliumi Urbonavičiumi-Samu ji lipdys žvaigždes iš daug vilčių turinčių, bet dar nežinomų atlikėjų.

„Ilgai abejojau, ar verta to imtis. Anksčiau bijojau televizijos, vengiau jos, eidavau tik į laidas man įdomiomis temomis ar kai draugai pakviesdavo.

Šįkart dėliojau visus minusus ir pliusus. Pliusų buvo daugiau. Prisidėjo tai, kad jau anksčiau esu „X Faktoriuje“ padėjusi S.Prūsaičiui, o laidos prodiuseris Samas yra mano geras bičiulis.

Pinigai? Jie irgi buvo svarbūs, nes turėjau keletą pasiūlymų iš televizijos. Šis buvo patraukliausias“, – neslėpė Justė.

Dainininkė juokiasi, kai yra vadinama mokytoja, – seniai apsisprendusi neteikti privačių vokalo pamokų, nors klausimų dėl to sulaukia nuolat. Sakė, kad greitai prarastų kantrybę, o mokiniai apsiverktų.

„Vis dėlto pasistengsiu laidoje perteikti patirtį, kurią sukaupiau per daug metų scenoje. Tikiuosi, tai kitiems pravers“, – svarstė Justė.

Su „TV antena“ ji šnekėjosi praėjus vos porai dienų po kiek juokingo dviračių skandalo.

Pasipiktinusi, kad dėl Vilniuje vykusio Velomaratono buvo uždaryta daug sostinės gatvių, ji sulaukė dviratininkų rūstybės – į antradienį vykusį Justės koncertą buvo raginama atvykti būtent dviračiais ir taip parodyti protestą prieš dainininkės šnekas.

Iš padėties Justė išsisuko meistriškai – į sceną pati atsivežė dviratį.

„Šįkart nė nesupratau, dėl ko kilo triukšmas. Nenorėjau įžeisti dviratininkų, tik pareiškiau nuomonę apie Velomaratono rengėjų veiksmus“, – stebėjosi dainininkė.

Visai kas kita – pernai sukeltas skandalas, kai ji pasipiktino Londone nekultūringai pasielgusiais keliais koncerto žiūrovais.

„Urodais“ ir kiaunėmis tada juos išvadinusi dainininkė pripažino – taip elgtis nereikėjo.

„Bet taip jau yra. Žmonės negirdi žodžio „atsiprašau“.

Kita vertus, kartais atrodo, kad man už aštrias kalbas kliūva, nes esu moteris. Pavyzdžiui, jei apie tuos dviračius kalbėtų tas pats M.Mikutavičius, būtų kitaip.

Maždaug – turėčiau būti rami ir švelni. Bet aš su tuo nesutinku“, – numojo ranka Justė.

Kartais atrodo, kad pikantiška istorija virsta kiekvienas jos leptelėjimas socialiniuose tinkluose. Vasarą nemažą audrą sukėlė jos erotinės nuotraukos, Graikijoje darytos fotografės Eglės Pinikienės.

„Yra ir dar atviresnių, nuogesnių, bet jas matė tik artimiausi žmonės. Nieko bloga nematau.

Nekompleksuoju dėl savo kūno? Būtų kvaila sakyti, kad esu juo visiškai patenkinta, bet dirbtinių krūtų ir pripūstų lūpų fone esu kontrastas, ir tai gerai“, – nusijuokė Justė.

Matoma jos gyvenimo pusė – koncertai, nuotraukos žurnaluose, muzikos apdovanojimai. Mažiau matoma – pasilinksminimai, vakarėliai ir didžiulis noras gyvenimo malonumus imti pilnomis saujomis.

Muzikos pasaulio užkulisiuose sklando legendos apie Justės linksmybes Vilniaus baruose iki septintos ryto, o ji pati neskuba jų sklaidyti.

„Visko buvo ir yra, bet jaučiuosi tų linksmybių jau kiek atsikandusi.

Didelis smūgis buvo prieš porą metų, kai turėjau rimtų bėdų dėl balso. Nebuvo aišku, ar apskritai galėsiu toliau dainuoti. Sakykime taip – visų tų linksmų dalykų gyvenime sumažinau dešimt kartų.

Bet visi mano draugai – laisvi ir linksmi žmonės. Tokie, su kuriais niekada neatsisakysiu gero vyno ar nuvažiuoti į Palangą saulėtekio pasižiūrėti.

To neketinu keisti. Esu brandi ir pašėlusi tuo pat metu“, – susimąstė dainininkė.

Susitupėjimas, kai gyvenime atsirado artimas žmogus?

„Ne, jis taip pat padūkęs, – nusijuokė su TV laidų vedėju Justinu Jankevičiumi gyvenanti Justė. – Bet tuo pat metu – ir labai protingas. Jis – mano enciklopedija, daugiau žino apie pasaulį. Kartu žiūrime daug įdomių dokumentinių filmų. Taip pat filmų apie žudikus maniakus.“

Šeima, vaikai? Justė sakė, kad tam dar neatėjo laikas, nors minčių vis atsiranda.

Su švedų prodiuseriais keletą metų dirbanti, planus apie platesnius vandenis puoselėjanti dainininkė dar nesijaučia užkopusi ant aukščiausio karjeros laiptelio.

„Labai myliu vaikus, ateityje tikrai norėčiau turėti. Tik šiuo metu neįsivaizduoju, kaip galėčiau jais pasirūpinti – gyvenimo ritmas įtemptas, daug keliauju, turiu visokių planų. Nesinorėtų su trimis vaikais ant pečių po koncertų sales blaškytis. Dar reikia šiek tiek laiko sau.

Noriu šeimai pasirengti ir dvasiškai, ir finansiškai. Manau, tam prireiks maždaug penkerių metų“, – svarstė Justė.

Kai kurie pasiblaškymai po pasaulį jai padarė kartų įspūdį. Pavasarį dainininkė viešėjo Indijoje, tačiau planas prasivalyti mintis ir atitrūkti nuo darbų nebuvo labai geras.

Iš Indijos grįžę žmonės dažnai kalba apie pajustą įkvėpimą ir pasikeitusius prioritetus, bet Justė norėtų daugiau niekada ten nekelti kojos.

„Gal kas mane laikys nedvasinga, pasipūtusia, bet toje kelionėje man visiškai niekas nepatiko. Kalbu ne apie patogumus, man nereikia karališkos lovos, bet ten tiesiog patyriau daug blogų nuotykių – nuo apsinuodijimo maistu iki atšauktų skrydžių.

Vis dažniau susimąstau, kad mano charakteris panašus į skandinavų – norisi tvarkos, tam tikrų taisyklių. Kai aplink nėra chaoso, atsiranda laisvė tobulėti dvasiškai“, – kalbėjo Justė.

Dabartinė jos ir Leono kūryba labiausiai priartėjusi prie muzikos, prieinamos didelei publikos daliai.

Populiarumo taškų tikrai pridės ir tai, kad visos naujo albumo dainos – lietuviškos.

„Taip, tai popmuzika, bet gera popmuzika. Dainuodama lietuviškai aš nebandau niekam įtikti. Myliu lietuvių kalbą, ji graži ir poetiška. Manęs ir žiūrovai nuolat klausdavo, kada įrašysime daugiau dainų lietuviškai, tai štai – jų yra“, – džiaugėsi Justė.

Kitas klausimas, dažnai skambantis internete, – kada ji keliaus į „Euroviziją“. Leono ir Justės vardai tarp galimų kandidatų interneto komentaruose minimi kaskart, kai lietuviams konkurse nepasiseka taip, kaip daug kam norisi.

Anksčiau Justė sakė, kad niekada nedalyvautų šiame konkurse, o dabar jau ne tokia kategoriška.

„Nesakau „niekada“. „Eurovizija“ keičiasi, šįmet man jau kokie penki pasirodymai visai patiko. Vis dar nemanau, kad man ten vieta.

Bet man labai smagu su Samu, Sauliumi ir Marijonu. Štai su jais mielai ne tik dainą įrašyčiau, bet ir į „Euroviziją“ keliaučiau“, – prisipažino Justė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.