Į kino ekranus sugrįžta legendinis „The Beatles“ filmas

Filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“, atšventęs 50 metų sukaktį, sugrįžo į viso pasaulio kino teatrus. Britų kino institutas įtraukė šią legendinės britų muzikos grupės juostą į geriausių filmų 100-uką, o skaitmeninius šiandienos ekranus pasieks restauruota filmo versija su atkurtu garsu.

Grupė „The Beatles“.<br>Kadras iš filmo.
Grupė „The Beatles“.<br>Kadras iš filmo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2015, 12:44 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 1:27 AM

„A Hard Day's Night“ prasideda „The Beatles“ kelione traukiniu iš gimtojo Liverpulio į Londoną, kad pasirodytų gyvai transliuojamoje TV laidoje. Pakeliui juos užpuola klykiančių gerbėjų minios, todėl jiems tenka sprukti ir užsirakinti viešbučio kambaryje. Tačiau tai tik nesusipratimų virtinės pradžia, nes prieš pat pasirodymą kažkur dingsta būgnininkas Ringo Starras.

Juokingų ir šmaikščių epizodų grandinė pasakoja apie augančią, nevaldomą gerbėjų aistrą didžiausiam dvidešimtojo amžiaus muzikos fenomenui – „bitlų“ ketveriukei. Šokantys šeiką, apaugę plaukais, pasipuošę marškiniais milžiniškomis apykaklėmis, besišaudantys siurealistiniais dialogais – tokie buvo „The Beatles“, tokia buvo ir jų auditorija.

„A Hard Day's Night“ – vienas įsimintinausių kino istorijos darbų, padėjęs pamatus visai popmuzikos kartai, išradingai nufilmuotas operatoriaus Gilberto Tayloro (kuris jau buvo dirbęs su Stanley Kubricku ir netrukus filmavo su Romanu Polanskiu, Alfredu Hitchcocku ir George'u Lucasu).

Filmo režisierius Richardas Lesteris (kuris po metų režisavo ir antrąjį „The Beatles“ filmą „Help!“) davė valią savo nežabotam originalumui, spontaniškai išraiškos laisvei ir išgarsėjo kaip eksperimentuotojas, formalių idėjų griovėjas, sukūręs naują vertingą kūrinį muzikiniame kino pasaulyje

Skambant muzikai iš puikaus, to paties pavadinimo albumo, kuris tuo metu mušė pardavimų rekordus, šauniosios ketveriukės ironiškas bei įtraukiantis filmas buvo nominuotas Oskarų, „Grammy“ ir BAFTA apdovanojimuose.

Restauruotas filmas „The Beatles: A Hard Day's Night“ Vilniaus kino teatro „Pasaka“ ekrane nušvis ir suskambės rugsėjo 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.