Kultūros baro „Kablys“ sezoną pradės penkios užsienio žvaigždės

Vilniaus stoties rajone stūksantys kultūros baro „Kablio“ rūmai dažnam praeiviui gali pasirodyti niūroki. Bet jei dažnas praeivis sužinotų, koks tamsus techno ir kokie gilūs laužyti ritmai šiuose rūmuose skambės pirmąjį rugsėjo savaitgalį, betoninius „Kablio“ mūrus jis, be abejonės, iškart pavadintų jaukiais.

Švedas A.Rashimas – vienas „Kablio“ sezono atidarymo svečių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Švedas A.Rashimas – vienas „Kablio“ sezono atidarymo svečių.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-03 14:02, atnaujinta 2017-10-17 17:31

Tokiu griežtu skambesiu rūpinsis net penki projektai iš užsienio: techno didmeistris Abdulla Rashimas, jo ir kolegos Vargo projektas „Ulwhednar“, gilaus dramenbeiso atlikėjas Outrage, jo antrasis „aš“, dabstepo žinovas Nomine ir stilių rėmus laužantis britas Tessela.

Sezono atidarymo renginys „S 15/16: The Beginning“ tęsis dvi dienas. Penktadienį veiksmas vyks dviejose salėse. Pirmojoje, kuria rūpinasi „Didžiųjų agregatų inžinieriai“, visą naktį dunksės kietas, gilus, eksperimentinis ir visoks kitoks, bet visada geras techno.

Tai užtikrins A.Rashimas, paslaptingas blondinas iš Švedijos, kurio kūrybą leidžia tokios leidybinės bendrovės kaip „Semantica“ ar „Prologue“. Tačiau Abdullai to neužteko, tad jis įkūrė savo ledybinę bendrovę „Northern Electronics“, kuri pasaulį paįvairina šaltais skandinaviško techno eksperimentais ir skaičiuoja 21 leidinį.

Antroji šios scenos pažiba, jei galima taip sakyti apie tamsaus techno kūrėjus, yra jau minėto švedo ir jo kolegos Vargo projektas „Ulwhednar“. „Kablio“ lankytojus jis paskandins gilaus, tamsaus, šalto, analoginio ir labai šiaurietiško techno jūroje. Užsieniečius palaikys patys „inžinieriai“ Inner ir Rookas bei jų kolega Axelle, o vaizdo projekcijomis rūpinsis Vj SU~Y.

Kitoje scenoje tuo pačiu metu skambės įvairiausi laužyti ritmai. Iš Didžiosios Britanijos atvykęs Nomine, ekstravagantiško dabstepo kūrėjas, pasidalins savo požiūriu į šį žanrą. Labai plačiu požiūriu, kuris apima ir klasikinį gilesnį dabstepą, ir rytietiškus elementus, ir „tribal“ įtakas, ir eksperimentus su pastoviu ritmu. Pabaigęs savo pasirodymą kaip Nomine, atlikėjas pradės groti kaip Outrage – dešimtį metų scenoje veikiantis ir kuriantis intelektualesnio dramenbeiso prodiuseris. Vakarą užbaigs to paties žanro puoselėtojas Intakz, be visų kitų veiklų prižiūrintis leidybinę bendrovę „Eternia music“. O Nomine „apšildys“ ir savo dabstepo kolekcijos pasidalins Simao bei Audrius Ramuva.

Šeštadienį salė veiks viena, bet užtat su kokiu vakarėliu! Jo vedlys, Tessela, yra vienas iš nedaugelio, kurie ne tik giriasi, turintys savitą skambesį, bet ir turi jį. Tokį stilių apibūdinti sudėtinga, bet bandome – devinto dešimtmečio hardkoro scenos įkvėptas techno, kuriam būdingi džiunglių muzikos intarpai, purvinas garsas ir kieti ritmai. Taip pat kartu su broliu jis grojo projekte TR\\ER, kuris pernai lankėsi Lietuvoje ir kurio veiklą broliai šiuo metu yra sustabdę. Tesselai kompaniją palaikys trys smagiai nusiteikę lietuvaičiai – Pakas iš „Naktinių Paukščių“, Nayas ir Illestpeace.

„S 15/16: The Beginning“ – tik pradžia. Kultūros baras „Kablys“ jau pasikvietė ir kitų daugiau ar mažiau žinomų atlikėjų, niūriems rudens vakarams praskaidrinti. Tarp „Kablio“ betono sienų savo pasirodymus surengs purvino techno guru Blawan, gilaus dramenbeiso krikštatėvis Loxy, didelę įtaką dabstepo žanro formavimuisi padaręs Mala ir daugybė kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.