„Liūdni slibinai“ surengs neįprastą naujos programos premjerą

Šį rudenį „Liūdni slibinai“ penkiuose Lietuvos miestuose pristatys naująją savo programą „Viskas netrukus baigsis“. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje vyksiančiose premjerose skambės naujausios grupės dainos, nepasaldinta poezija ir atviri pokalbiai. Netradicinis pasirodymo formatas publikai leis betarpiškai bendrauti su atlikėjais, lyg būtų užėję pas juos į svečius. Tiesa, viename „Viskas netrukus baigsis“ pasirodyme – tik šimtas vietų.

„Liūdnų slibinų“ koncertus galės stebėti tik šimtas žiūrovų.<br>R.Šeškaičio nuotr.
„Liūdnų slibinų“ koncertus galės stebėti tik šimtas žiūrovų.<br>R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 10:08 PM

Premjerų virtinę „Liūdni slibinai“ pradės spalio 17 dieną Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, Vilniuje. Spalio 18 dieną „Viskas netrukus baigsis“ vyks Kauno kameriniame teatre, spalio 24 dieną Šiaulių „Aušros“ muziejuje, Ch.Frenkelio viloje, o spalio 25 dieną – Juozo Miltinio dramos teatre, Panevėžyje. Lapkričio 15 dieną grupė keliaus į pajūrį, kur su nauja programa pasirodys Klaipėdos kūrybiniame inkubatoriuje „Kultūros fabrikas“.

„Liūdnų slibinų“ tandemas Vaidas Kublinskas, Aistė Lasytė ir Dominykas Vaitiekūnas pristatys naujausią savo autorinę kūrybą. Originalius tekstus ir muziką jie sukūrė būtent „Viskas netrukus baigsis“ gyventojų susirinkimams, tad jų neišgirsite kituose grupės koncertuose. Be įsišaknijusių baimių ir prietarų šįkart „Liūdni slibinai“ siūlo drauge pažvelgti į pabaigas. Darbų pabaigas, santykių pabaigas, laimės, gyvenimo sename bute, malkų, norų ir savo paties pabaigas.

„Dažnai nepagrįstai tikim, kad jeigu garsiai neįvardinsim tų bauginančių minčių ir jausmų, jie maloningai pasišalins iš realybės. O juk dažniau išsilaisvinti padeda pažvelgimas savo baimėms į vidurius. Be dramos, skubėjimo ar visažinio pozos. Atidžiau pažiūrėjus, net didžiausia ir nesenstanti mūsų visų baimė gali tapti laikinumo palaima“, – sako grupės narys V.Kublinskas.

Netradicinis pasirodymo formatas, kurį atlikėjai jau išbandė pavasarį, leis artimiau bendrauti su „Liūdnų slibinų“ trijule kamerinėje aplinkoje bei prisidėti prie jų kūrybos. Teatrališkieji kūrėjai teigia, kad tai nėra koncertas, kur iškilmingai pristatoma daina ir po to tvarkingai atliekamas numeris su pradžia ir pabaiga. Tai nėra ir spektaklis, susidedantis iš konkretaus scenarijaus ir vaidinamos istorijos. Patys atlikėjai „Viskas netrukus baigsis“ pasirodymo žanrą vadina gyventojų susirinkimu, kuriame susitinka gyvenantys ir apie savo gyvenimą mąstantys gyventojai.

Nagrinėdami svarbius klausimus „Liūdni slibinai“ dalinsis nenugludintu savo kūrybos skambesiu be sceninės pompastikos. Pilnas koncertines sales renkanti grupė gerbėjus nustebino savo sprendimu rodyti „Viskas netrukus baigsis“ programą kamerinėse erdvės, kur telpa gerokai mažiau žiūrovų.

Atlikėjai sako, kad kalbantis jautriomis temomis norisi daugiau artumo ir mažiau masės gaudesio. Be to, šis sprendimas leidžia klausytojams išgirsti retai sceniniuose pasirodymuose naudojamą tikrą gyvą garsą, sklindantį be mikrofonų ir kolonėlių pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.