Monikai Linkytei po „Eurovizijos“ krikšto – nauji išbandymai

Monikos Linkytės vasara prabėgo be atostogų. Jų dar teks palaukti – atėjęs ruduo atnešė bene svarbiausius jaunos popdainininkės karjeros įvykius.

„Ar buvau apsinuoginusi? Tegul būna paslaptis. Tačiau norėjau seksualaus viršelio“, – apie šią fotosesiją sakė M.Linkytė.<br>N.Bieranco nuotr.
„Ar buvau apsinuoginusi? Tegul būna paslaptis. Tačiau norėjau seksualaus viršelio“, – apie šią fotosesiją sakė M.Linkytė.<br>N.Bieranco nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Sep 10, 2015, 9:38 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 11:13 AM

Prieš šešerius metus į Lietuvos sceną įsiveržusi dainininkė dar visai neseniai atrodė kaip mokinukė, tačiau iš šią savaitę išleisto debiutinio albumo „Walk With Me“ viršelio smeigia geidulingą žvilgsnį.

Šį mėnesį albumo pristatymo koncertus didmiesčiuose rengianti Monika apie tai kalba lyg apie išsipildžiusią svajonę. Ir kur kas mažiau šneka apie „Euroviziją“, kuri daug metų buvo tikslas.

Gegužę su Vaidu Baumila ji pateko į konkurso finalą, tačiau bent jau artimiausius keletą metų neketina vėl bandyti patekti į „Eurovizijos“ sceną.

„Smagu buvo tai patirti, bet ne, kitais metais tikrai nebandysiu. Nebent kada nors ateityje turėčiau dainą, kuri galėtų parklupdyti Europą ant kelių.

Bet Europai save galima parodyti ir kitais būdais“, – nusijuokė Monika.

Dirbo su populiariu duetu

23-ejų merginos debiutinis diskas daug kam taps staigmena.

Jokios paslapties, kad dėl įvairių TV muzikinių šou ir kitų atlikėjų perdirbinių dainininkę lydi dviprasmiška etiketė.

Viena vertus, niekas neginčija jos balso galimybių, tačiau atrodė, kad dainininkė niekaip neatrasdavo savo muzikinio veido, o kai kurie jos darbai buvo atvirai banalūs.

Būtent su senuoju įvaizdžiu Monikai teks kovoti. „Norėčiau, kad žmonės tiesiog pasiklausytų be išankstinių nusistatymų, susidarytų naują nuomonę. Žinau, kad tai sudėtinga, bet man atrodo, jog ši muzika to verta“, – svarstė M.Linkytė.

„Walk With Me“ – stilingos popmuzikos darbas, melodingas albumas, kurio daina „Po dangum“ internete jau perklausyta per 4 milijonus kartų. Nagus prie jos prikišo vienas populiariausių Lietuvos duetų – Leonas Somovas ir Jazzu.

„Monikai akivaizdžiai reikėjo pagalbos – tiek metų scenoje, o neaišku, kas vyksta.

Man irgi buvo naujas iššūkis – pirmąsyk buvau ir dainų kūrėja, ir prodiuserė.

Su Leonu turėjome prikaupę begalę dainų, kurios tiesiog dulkėjo lentynose ir laukė tinkamo meto ar žmogaus. Tiesą sakant, net emociškai buvo sunku – pirmąsyk savo dainas atidaviau kažkam kitam.

Tačiau Monikai jos puikiai tiko“, – kalbėjo Justė Arlauskaitė-Jazzu.

„Aš daug iš Justės ir Leono išmokau, turbūt dar ir išmoksiu.

Mano akimis, jie – vieni iš nedaugelio Lietuvoje, kuriančių tikrai klasišką popmuziką. Bet ne mažiau svarbu, kad jie – tiesiog puikūs žmonės“, – sakė Monika.

Nuotraukos – vis erotiškesnės

Albumo fotosesija – gana pikantiška. Prieš porą metų dainininkė apie tokias nuotraukas nebūtų nė galvojusi, bet šįkart, tvirtina, pati pasiūlė tokią idėją.

„Ar buvau apsinuoginusi? Tegul būna paslaptis. Tačiau norėjau seksualaus viršelio.

Juokingiausia, kad fotografavome ilgai, bet į viršelį galiausiai pateko pirmasis kadras“, – nusijuokė Monika.

Visą vasarą koncertavusi ir studijoje dirbusi mergina kelias valandas poilsiui rasdavo tik žirgyne – jodinėjimas tapo nauja jos aistra.

Anot Monikos, tokios ramybės ir atsipalaidavimo, kokį patyrė ant žirgo, anksčiau ji nėra jutusi.

„Aš tikrai užsikabinau, rudenį noriu daugiau jodinėjimo pamokų“, – sakė atlikėja.

Širdis – vis dar vieniša

Jauna, daili, talentinga – vaikinai su gėlėmis turėtų rikiuotis eilėje, tačiau Monika tvirtina, kad jos širdis nėra užimta.

To nepakeitė ir „Eurovizija“ bei jos metu užgriuvęs visuomenės dėmesys – kol kas Moniką į koncertus lydi tiesiog geri draugai.

„Sakoma, vyrai bijo stiprių moterų. Tai gal čia apie mane, jeigu vyrams tokia atrodau, man smagu. Bet ne, princas ant žirgo dar neatjojo. Gal dar atjos, dėl to ir į žirgyną užsirašiau“, – nusikvatojo Monika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda