Albumo apžvalga. Monika Linkytė „Walk With Me“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 16, 2015, 7:47 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 11:48 AM

Dainininkė M.Linkytė pagaliau išleido pirmąjį albumą – ir jis labai nutolęs nuo to, ką apie ją daug kas įsivaizdavo dar visai neseniai.

Savo muzikinio kelio nerandanti, „Eurovizijos“ atrankų koridoriuose pasiklydusi mergaičiukė, koncertuose dainavusi Katy Perry ir Lanos Del Rey dainas, kažkur dingo – „Walk With Me“, kurį ketvirtadienį Monika pristatys koncertu Vilniaus klube „Tamsta“, yra stiprus popmuzikos darbas.

Iš karto vienas „bet“ – tai tikrai nėra vien jos nuopelnas. Beveik visi kūriniai – iš Leono Somovo ir Jazzu studijos aruodų, jų „firminis“ antspaudas ant šių dainų – labai ryškus ir juntamas. Kelis milijonus perklausų internete jau surinkęs svajingas hitas „Po dangum“, baladė su pianinu „Krentu žemyn“, net dviem variantais (lietuvišku ir anglišku) čia įrašyta „Skęstu“ – visa tai nesunkiai galima įsivaizduoti minėto dueto albumuose ir koncertuose.

Kartais tai net ne į naudą – pavyzdžiui, titulinis albumo kūrinys skamba kaip bandymas sukergti Leono ir Jazzu hitus „Ką tu su manim darai“ ir „Lower Than The Ground“. Tačiau tikslas pasiektas – modernios, stilingos aranžuotės ir melancholiškos melodijos išryškina Monikos balsą. Jausmingą, gražų ir pagaliau suradusį tinkamą muzikinį užvalkalą.

Tekstai, žinoma, yra apie meilę – su daug liūdesio ar bent jau jaukios ramybės. Paradoksalu, bet iš albumo konteksto visiškai iškrenta kone vienintelė išties linksma daina – kaip papildomas kūrinys prilipdyta „This Time“, kurią „Eurovizijoje“ Monika šįmet atliko su Vaidu Baumila.

Klausantis atrodo, kad jos čia visiškai nereikėjo – šis „eurovizinis“ patrypčiojimas (visiškai tinkamas to konkurso scenai) tiesiog nedera prie kelio, kuriuo dabar nori eiti M.Linkytė.

Įvertinimas – 8 iš 10. Daina „Aitvarai“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.