Į Vilnių atvykstantys „Stratovarius“ pristatė naują vaizdo klipą

„Stratovarius“ Lietuvoje koncertuos pirmą sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Stratovarius“ Lietuvoje koncertuos pirmą sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 3:04 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:57 AM

Laukti liko mažiau nei tris savaites. Spalio 7 dieną į Lietuvą pirmą kartą atvyksta viena žymiausių Suomijos roko grupių „Stratovarius“. Ji su jau žinoma dviejų grupių palyda, kurią sudaro škotai „Gloryhammer“ ir australai „Divine Ascension“, surengs vienintelį koncertą Vilniuje, „Forum Palace“.

Šis renginys yra dalis „Stratovarius“ gastrolių „Eternal World Tour 2015“. Jose suomiai pristatys savo naujausią albumą „Eternal“, kuris pasirodė prieš kelias dienas.

Grupė „Stratovarius“ gyvuoja nuo 1984 metų, o jos lyderis Timo Kotipelto yra vienas ryškiausių metalo muzikos vokalistų Europoje. Nuo 1989-ųjų metų „Stratovarius“ išleido 15 studijinių albumų, 3 koncertinius diskus ir 4 DVD.

Rugsėjo 11 dieną pasirodė 16-asis darbas „Eternal“, kurio du metus nekantriai laukė grupės gerbėjai. Ta proga jis išleidžiamas 3 formatais – paprastu kompaktiniu disku, riboto tiražo rinkiniu, kurį sudaro CD ir DVD, bei 2 vinilinių plokštelių komplektu.

Naujojo albumo pasirodymo dieną paviešintas ir jį pristatančio singlo „My Eternal Dreams“ oficialus vaizdo klipas, kurį prodiusavo Mariano Biasinas. Jo įtemptas siužetas, kuriame kinematografiniai vaizdai kombinuojami su galingu „Stratovarius“ muzikantų grojimu, nufilmuotas Argentinoje ir Suomijoje.

Vos pasirodžiusiam naujajam albumui „Eternal“ negaili pagyrų daugelis žymiausių muzikinės spaudos leidinių. „Power“ metalo gerbėjai bus tikri kvailiai, jei pražiopsos šį puikų darbą“, – rašo britų leidinys „Powerplay“.

„Tik kelios grupės sugebėjo sėkmingai suderinti roką su klasikine muzika. „Stratovarius“ yra vieni jų, o dabar jie išleido tiesiog nuostabiai brandų albumą“, -- pritaria Vokietijos „Rock It!“.

„Nuo pradžios iki pabaigos šis albumas skamba labai įtaigiai. „Stratovarius“ atgavo savo ankstesnę jėgą“, -- rašo Vokietijos „Rock Hard“.

„Pastarasis suomių darbas dar kartą įrodo, kad jie vis dar žino intriguojančio „power“ metalo kūrimo paslaptis“, – prisideda ir suomių žurnalas „Inferno“.

Tai tik dalis grupės „Stratovarius“ naujo albumo „Eternal“ įvertinimų, tačiau ir to pakanka, kad išsisklaidytų bet kokios abejonės dėl šio albumo kokybės ir techninio lygio.

Vaizdo klipas „My Eternal Dreams“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.