„Studentės“ R. Žilionytės mylimasis kuria muzikinį serialą

„Mano muzika turi misiją – išmokyti žmones mylėti“, – teigia J.Stanislovaitis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Mano muzika turi misiją – išmokyti žmones mylėti“, – teigia J.Stanislovaitis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 1:10 PM

Buvęs roko gruioės „Alive Way“ vokalistas Justinas Stanislovaitis ėmėsi ambicingo projekto – sukurti ne šiaip keletą vaizdo klipų, o visą jų serialą.

Kiek netradiciškai jį pradėjo antroji dalis – neseniai išleistas klipas „Kava“. Dabar Justinas ėmėsi ir serialo priešistorės – pirmosios dalies. Daug jėgų ir nervų pareikalavęs kūrinys bei klipas pagaliau išvydo dienos šviesą. Tačiau muzikinio serialo kūryba iš tiesų buvo persmelkta gyvenimiškų dramų.

Paklaustas, kodėl dainą pavadino „Afrika“, Justinasžodžio kišenėje neieškojo: „Afrika yra tokia šalis, į kurią, manau, norėtų nukeliauti kiekvienas. Na, bent jau aš. Ši šalis turi labai įvairią simbolinę reikšmę. Tai – gyvybės lopšys, o man ji asocijuojasi su žmogaus susitapatinimu su gamta.

Tokiu būdu norėjau pavaizduoti žmogaus emocijų tikrumą, kadangi niekam ne paslaptis ir ne naujiena, kad didžiąją dalį laiko mes gyvename užsidėję kaukes, dažnai tenka dirbti ne patį mėgstamiausią darbą ir bendrauti su ne pačiais maloniausiais žmonėmis.

Taip jau išėjo, kad pirmiau gavome ir vietą, ir resursus „Kavos“ klipui, o tik vėliau „Afrikai“. O po to atsitiko nenumatyti nesklandumai: mūsų aktoriui, Zigmantui Baranauskui, suparalyžavo dalį veido, todėl jam teko reabilituotis, nežinojome, kada jis atsigaus, prognozės buvo tokios, kad tai gali trukti labai ilgai, tad nutarėme veikti ir nelaukti“.

Muzikinis serialas yra pirmasis tokio tipo projektas Lietuvoje. Kaip kilo idėja išleisti visą seriją kūrinių? „Iš pradžių man labai patiko dviejų aktorių – Ievos Delininkaitytės ir Zigmanto Baranausko – vaidyba. Aš paprašiau jų sudalyvauti dainos „Visas Valandas“ vaizdo klipo filmavime. Nuo to ir prasidėjo mūsų bendradarbiavimas. Vėliau padarėme kito vaizdo klipo filmavimą ir pradėjome juokauti, kad gal darome muzikinį serialą. Iš to juoko gavosi realus projektas“, – su šypsena kalba J.Stanislovaitis.

Vieša paslaptis, kad Justino mylimoji – buvusi grupės „Studentės“ narė Rūta Žilionytė. Paklaustas, ar šis muzikinis klipas susijęs su Justino asmeniniais išgyvenimais, atlikėjas davė tik daugiau peno apmąstymams: „Mano dainos yra visos iš dalies asmeniškos, tačiau ši istorija turi kitą paskirtį.

Kaip jau kažkada minėjau, mano muzika turi misiją – išmokyti žmones mylėti, nes, kiek apsidairau aplinkui, turime tiek daug pavyzdžių ir įrodymų, kad būtent to daryti mes tikrai nemokame. Kai kuriuos žmones netgi išgirdus tą žodį ima krėsti drebulys, kiti juokiasi, dar kiti ironizuoja. Kalbant apie Rūtą ir mano asmeninius išgyvenimus – ši daina, labai nedidėle dalimi, turi asmeniškumų. Susitikome mes per atsitiktinumą. Bet ši daina yra ne apie tai.“

Vaizdo klipas „Afrika“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.