Albumo apžvalga. Giorgio Moroderis „Deja Vu“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 23, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:10 AM

Italų prodiuseriui Giorgio Moroderiui – 75-eri. Iki šiol paskutinį albumą jis buvo išleidęs prieš 30 metų. Tai kodėl naujame jo diske dainuoja Sia, Britney Spears, Kylie Minogue, Charli XCX, Kelis ir kitos ryškiausios šių dienų žvaigždės?

Todėl, kad šis veteranas be ginčų laikomas vienu „disco“ žanro ir apskritai elektroninės popmuzikos pradininkų. Keleto „Oskarų“ ir „Grammy“ laimėtojas dirbo su Donna Summer, „Sparks“, Davidu Bowie ir Freddie Mercury, kadaise paklojo pamatus dabartinei šokių muzikos scenai, tad jo autoritetas – neginčijamas. Neatsitiktinai prancūzų duetas „Daft Punk“ prieš dvejus metus paskyrė jam visą kūrinį, kuriame skambėjo įrašyta G.Moroderio kalba.

Kai žmogaus vaidmuo muzikos istorijoje – toks svarbus, šis albumas skamba kiek nuviliančiai. Elektroninis Suzanne Vegos hito „Tom's Diner“ variantas, dainuojamas B.Spears, yra įdomus eksperimentas, tačiau dauguma kitų kūrinių – gana senamadiška šokių muzika, kurioje Giorgio talentą nustelbia vokalistų ambicijos.

Taip, čia pilna linksmai nuteikiančių giaros garsų, sintetinių styginių, kompiuteriu kraipytų balsų ir įsimenančių priedainių, o su K.Minogue įrašyta daina „Right Here, Right Now“ yra geriau už viską, ką ji pati yra dainavusi pastaruosius dešimt metų. Bet dauguma kūrinių tiesiog skamba taip tiesiai iš „Eurovizijos“ scenos nužengusios dainos – jausmingos, pompastiškos, bet pernelyg senamadiškos.

Iš G.Moroderio buvo tikimasi kiek daugiau – panašu, kad išlaikyti rankos ant nuolat besikeičiančios elektroninės muzikos pulso jam vis dėlto nepavyko.

Įvertinimas – 7 iš 10.

G.Moroderio kūrinys „Deja Vu“ (įrašytas su atlikėja Sia):

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.