A. Mamontovas surengs koncertus trijuose didmiesčiuose

Liko vos pora savaičių iki tol, kol oficialiai dienos šviesą išvys naujasis Andriaus Mamontovo albumas „Degančios akys“, įrašytas po ketverių metų pertraukos.

A.Mamontovas spalį išleis naują albumą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Mamontovas spalį išleis naują albumą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2015, 11:58 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 4:29 AM

Tai bus bene pirmas atvejis Lietuvos ir ne tik mūsų šalies muzikinėje padangėje, kai daugumą fizinio pavidalo dar neįgavusio naujojo albumo dainų jau atmintinai moka dešimtys tūkstančių atlikėjo gerbėjų. Mat nauji kūriniai buvo gyvai atliekami ir taip savotiškai „testuojami“ visą vasarą vykusiuose A.Mamontovo turo po unikalias Lietuvos vietoves koncertuose, kuriuos aplankė daugiau nei 25 tūkstančiai žmonių.

Nepaisant to, gerbėjai labai laukia naujo A.Mamontovo albumo „Degančios akys“ pasirodymo, kaip ir naujų jo koncertų, kuriuos šįkart atlikėjas ruošiasi surengti didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Per praėjusią vasarą Andrius Mamontovas sugrojo septyniolika turo „Degančios akys“ koncertų, kurie vyko neįprastose naujai atrastose erdvėse – Lietuvos miestų ir miestelių bei kurortų parkuose, piliakalniuose, upių slėniuose ar primirštuose stadionuose.

Turą vainikavo išskirtinis pasirodymas Trakų pilyje, apie kurį pats atlikėjas svajojo net kelerius metus ir šiemet ši svajonė pagaliau išsipildė.

„Koncerto vieta visada suteikia jam tam tikrą unikalią atmosferą. Aišku, Trakuose galbūt norėjosi geresnio oro, tačiau sausakimšas pilies kiemas atpirko visus nuo mūsų nepriklausančius veiksnius. Po visų vasaros koncertų su grupe buvome labai gerai susigroję ir nuotaika buvo pakili. Žiūrovai savo nuoširdžia reakcija tik dar labiau pagyvino koncertą“, – prisimena A.Mamontovas.

Anot jo, per visą vasarą buvo daug puikių akimirkų, susijusių ne tik su smagiais koncertais, bet ir su žmonėmis, bendravimu, kurio šią vasarą netrūko. Labiausiai įsimintini šio turo koncertai, A. Mamontovo nuomone, buvo Trakų pilyje, Nidoje, Gargžduose ir Utenoje. „Tai nereiškia, kad kitur buvo blogai. Tiesiog šie buvo labiausiai pavykę“, – patikslino atlikėjas.

A.Mamontovas pripažino, kad sprendimas turo koncertuose groti ne vieną-dvi, o didžiąją dalį tuo metu dar niekam negirdėtų naujojo albumo dainų buvo tam tikras iššūkis. „Tačiau jis pasitvirtino, publika gerai priėmė naujas dainas, o aš pats turėjau galimybę jas dar ir dar kartą „patikrinti“ prieš užbaigiant įrašą ir sudedant viską į albumą“, – džiaugėsi atlikėjas.

Albumas „Degančios akys“ žinomo muzikanto Sauliaus Prūsaičio įrašų studijoje buvo brandinamas pertraukose tarp turo koncertų, tad A. Mamontovas turėjo galimybę atsižvelgti į publikos „pastabas“ prieš atiduodamas galutinį muzikinį produktą klausytojų teismui. O tai įvyks jau visai netrukus: oficiali naujo albumo „Degančios akys“ pristatymo data yra spalio 7 d. Iškart po jos albumą galima bus rasti internete, degalinėse, „Pegasas“ tinklo knygynuose visoje Lietuvoje.

Tačiau tuo geros žinios A. Mamontovo gerbėjams dar nesibaigia. Atlikėjas jau ruošiasi dar vienam koncertų turui – šįsyk po didžiuosius šalies miestus. Spalio 29 d. Andrius su grupe pasirodys Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, spalio 30 d. – Kauno klube „Gargaras“, o per patį Heloviną, spalio 31-ąją, – Klaipėdoje, LCC Tarptautinio universiteto Michealsen centre. Kartu su bilietais į šiuos koncertus gerbėjai galės įsigyti ir naująjį albumą.

„Palyginti su vasaros turo koncertais, naujų pasirodymų programą pakoreguosime ir atnaujinsime, tačiau esminė jos dalis bus naujo albumo dainos. Tikiu, kad jau visi bus jas girdėję ir mes galėsime dainuoti kartu“, – šypsosi A. Mamontovas.

Beje, kaip ir dauguma šių metų koncertų, pasirodymai didmiesčiuose taip pat bus išskirtiniai. Į „Loftą“ Vilniuje planuojama parduoti tik tūkstantį bilietų ir tai bus pirmas solinis A. Mamontovo koncertas šioje vilniečių pamėgtoje erdvėje.

„Vilniaus „Lofte“ esu koncertavęs keliuose ten vykusiuose renginiuose. „Lofto“ savininkas Viktoras Diawara nuolat primena man, kad pas jį surengčiau solinį koncertą. Šį kartą taip ir bus. Neturiu vienos taisyklės, pasirinkdamas vietas koncertų vietas. Yra vietų, kur visada smagu sugrįžti, bet ir naujas erdves atrasti ne mažiau įdomu“, – sako naujiems pasirodymams besiruošiantis atlikėjas.

Ar iki šių koncertų spės užaugti atlikėjo plaukai, kuriuos jis nusiskuto palaikydamas septyniolikmetės Ievos Krivickaitės sumanytą labdaringą akciją „Nusiskusiu plaukus dėl sergančių vaikų“?

„Paliksiu tai spręsti gamtos jėgoms“, – šypsosi ne tik kuriantis ir aktyviai koncertuojantis, bet ir socialinių bei visuomeninių šalies gyvenimo temų nesišalinantis A.Mamontovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.