Albumo apžvalga. Leonas Somovas ir Jazzu „Istorijos“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 27, 2015, 10:29 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:42 AM

Albumą „Istorijos“ L.Somovo ir Justės Arlauskaitės-Jazzu duetas vasarą pristatė sostinės Valdovų rūmuose – su brangiais bilietais ir solidžia publika. Prieš šešerius metus, kai grupė grodavo klubuose, tuo niekas nebūtų patikėjęs. Šie atlikėjai dabar – vieni populiariausių Lietuvoje. Ir tikrai bus dar populiaresni.

Dar šiais metais duetas turėtų surengti pasirodymus keliose didelėse Lietuvos arenose. Nereikis stebėtis, nes „Istorijos“ – iki šiol melodingiausias ir plačiausiai auditorijai prieinamas, pirmąsyk tik lietuvių kalba įrašytas Leono ir Justės darbas.

Kai kurie jo kūriniai jau puikiai žinomi – dainas „Ką tu su manim darai“ ir „Tyla“, kurios nauja versija čia įrašyta, niūniuoja įsimylėjėliai nuo Šalčininkų iki Juodkrantės. Tačiau ir kitos dainos nenusileidžia. Dominuoja rami, svajinga, liūdnoka nuotaika – ironija dvelkiantis kūrinys „Juokas“ yra bene vienintelė išimtis.

Didingas dainos „Gana“ priedainis, tamsūs elektroninių garsų protrūkiai kūriniuose „Noriu miegoti“ ir „Tenai toli“ – klausytojai jau yra pripratę prie tokių Leono ir Justės, bet kai visa tai atliekama lietuviškai, turėtų padėti rasti kelią į dar nepasiektas ausis.

Dvi didžiausios, stulbinančios staigmenos laukia pačioje albumo pabaigoje. Su akustine gitara atliekama daina „Rudens naktis sustojo“ (Janinos Degutytės eilėmis) ir savaip perdirbta Giedriaus Kuprevičiaus ir Kazio Sajos „Skriski Lietuvėlėn“ – švelnūs, jausmingi kūriniai, tarsi nužengę ne iš elektroninės muzikos dueto studijos, o iš dainuojamosios poezijos festivalio. Beveik nėra abejonių, kad abi dainos bus labai populiarios – ir ne tik koncertų salėse, bet ir sveikinimų koncertuose. Lietuvos užkariavimo planas puikiai įvykdytas.

Įvertinimas – 8 iš 10. Daina „Gana“ iš albumo „Istorijos“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.