Nauja grupės „D'mask“ daina – be nuzulintų akordų

„D'mask“ aktyviai veržiasi į melomanų ausis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„D'mask“ aktyviai veržiasi į melomanų ausis.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2015, 10:58 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 7:46 AM

Pristačiusi dainą „Full of you“, alternatyviosios muzikos grupė „D‘mask“ jau kraunasi aparatūrą į savo koncertus Lietuvoje. Dar neseniai debiutante vadinta grupė sparčiai skinasi kelią į melomanų širdis.

Metų pradžioje vieną po kitos pristačiusi net tris dainas ketveriukė vasarą atsidėjo muzikos festivaliams, tačiau rudenį šturmuoja su naujausia kūryba.

„D‘mask“ gerbėjai jau pirmuose naujos dainos akorduose gali išgirsti kitokį skambesį. Grupės įkūrėja ir vokalistė Liana Sapegina sako, kad šiemet prasidėjusiame naujame muzikinės kūrybos etape muzikantai nevengia eksperimentuoti.

Seniau groję alternatyvųjį roką, dabar „D‘mask“ savo kūryboje komponuoja „indie“ ir elektroninės muzikos garsus. Naujausiame kūrinyje nuo pat pradžių elektrinė gitara švelniai flirtuoja su kitų instrumentų kuriamais muzikos skambesiais.

Kartu jie kuria paslaptingą preliudiją kūrinio pabaigai.

„Šios dainos su niekuo nesupainiosi, nes ji neatkartoja kelių populiariausių akordų, pagal kuriuos paprastai kuriami vienos dienos hitai. Mums teko nemažai padirbėti prie šios dainos, kad galėtume ją pristatyti savo muzikos gerbėjams ir plačiai visuomenei“, – apie grupei būdingą perfekcionizmą pasakoja Audrius Pakšys.

Daina prasideda ramiais, melancholiškais skambesiais, tačiau kūrinio viduryje – netikėtas etiudas. Ramybę sudrumsčia vis labiau stiprėjantis vokalistės balsas, perteikiantis ilgesingos meilės jausmus. Nors daina yra apie meilę, svarbiau čia ne pati tema, o kaip jausmai atiduodami klausytojui.

Grupės arsenale yra ir lietuviškų dainų, tačiau dauguma kūrinių – anglų kalba. L.Sapegina sako, kad sukūrus pirmą dainą angliškai, savaime išsirutuliojo ir visos kitos dainos ta pačia kalba.

„Savo dainomis norime pasiekti ir lietuvius, ir Lietuvoje gyvenančius užsieniečius“, – teigia L.Sapegina. Grupė organizuoja koncertus įvairiuose Lietuvos miestuose ir muzikos festivaliuose, tačiau neatmeta galimybės pasirodyti ir užsienio scenose.

Juo labiau, kad šiemet „D‘mask“ gerai sekėsi nacionaliniuose muzikos konkursuose, kuriuos organizavo „Granatos LIVE“, „LRT Opus“ radijas. Muzikantai užsirekomendavo ne tik tarp alternatyviosios muzikos klausytojų ir kūrėjų, bet ir buvo pastebėti festivalių organizatorių.

Daina „Full Of You“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.