Vilniuje repuos JAV garsenybės „Lords of the Underground“

„Lords of the Underground“ į Lietuvą atvyksta pirmą sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
„Lords of the Underground“ į Lietuvą atvyksta pirmą sykį.<br>Koncerto rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-07 17:05, atnaujinta 2017-10-11 12:45

Pastarieji metai hiphopo mėgėjams yra išties įspūdingi – bent kas ketvirtį į Vilnių atvyksta po vieną legendą. Šio rudens hitas – repo auksinio amžiaus žvaigždės iš JAV „Lords of the Underground“, kurie Vilniaus menų fabrike „Loftas“ pasirodys spalio 16-ąją.

„Prieš porą metų teko matyti juos gyvai. Patikėkite, ne kiekvienas atiduoda tiek energijos scenoje. Jie yra Niu Džersio klasika!“ – sako pernai metų geriausios repo grupės Lietuvoje „Tie Geresni“ narys DJ Swix.

Smarkūs tekstai ir daužantys ritmai – iš tiesų, kadaise Džersio vaikiai netikėtai tapo tikromis ikonomis. Net tokie šių dienų jaunimo dievukai kaip Nasas kviečia „lordsus“ keliems garbės rimams savo įrašuose.

„Nors kūrinį „Where Are They Now?“ įrašinėjome skirtingose studijose, tačiau vien faktas, kad Nasas panoro pagerbti tuos, kurie pasirodė gerokai anksčiau nei jis, yra vertas atgalinės pagarbos“, – sako „Lords of the Underground“ narys DoltAll.

Žinoma, „Lords of the Underground“ muzika tapo pirmąja repo mokykla ne vienam šių dienų reperiui ir Lietuvoje.

„Tai buvo mano pirmoji atrasta repo grupė iš JAV. Beje, iki šiol jie yra mano favoritai. Kiekvienam tikram reperiui „Lords of the Underground“ yra didis pavyzdys“, – sako reperis Kamy.

Ką apie savo šlovę mano patys amerikiečiai?

Po „Lords of the Underground“ pasirodymo Niujorke, Sidnėjuje ar Rio de Žaneire į užkulisius nuolat užsuka ne viena pasaulinio garso žvaigždė.

„Esu pakylėtas, kai prie mūsų pačios prieina tokios legendos kaip „Run DMC“ ar George'as Clintonas ir pasako daug gražių žodžių“, – sako grupės narys Mr.Funke.

Apie kalbos barjerus svetur ir grupės tekstų svarbą jis kalba užtikrintai: „Koncertuojame daugybėje šalių, kur žmonės išvis nekalba angliškai“.

Verta paminėti, kad grupės narį DoltAll galėjote matyti ne tik per MTV, bet ir kine. Kaip ir „Lofte“ kelis kartus besilankęs „Onyx“ narys Sticky Fingaz, DoltAll atranda save ne tik muzikoje, bet ir filmavimo aikštelėje.

Jį galima pamatyti ir „Sopranuose“ šalia Jameso Gandolfini, ir seriale „Įstatymas ir tvarka“ bei keliuose Brodvėjaus miuzikluose: „Esu pasiryžęs minti aktorinį kelią, kol pasieksiu Willo Smitho ar kitų panašių kūrėjų lygį, kai savo talentą išreiški tiek įrašuose, tiek ekrane“.

„Šiais metai grįžtame alkani scenos ir tikro repo. O Vilnius – mūsų radare jau kurį laiką!“ – sako „Lords of the Underground“ trečdalis DJ LordJazz.

Trijulė yra pasiryžusi išsprogdinti „Loftą“ labiau nei bet kurie scenos jaunikliai šiomis dienomis.

„Patirtis daro savo. Vyresnės kartos reperiai, kurie jau grojo „Lofte“ – pradedant DJ Premier, „Onyx“, M.O.P., baigiant Xzibit ar B-Real – visi pakeldavo fabriko stogą“ – sako „Lofto“ įkūrėjas, muzikantas Viktoras Diawara.

Lietuvos reperių mintys apie „Lords of the Underground“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.