Albumo apžvalga. GeraiGerai „Gorgon's Son“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 10, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 10:13 PM

Elektroninės muzikos prodiuserio Viliaus Tamošaičio-GeraiGerai ir dainininkės Dovilės Filmanavičiūtės-Miss Sheep duetas iširo 2013 metais. Vilius, švelniai tariant, netinginiauja – nuo to laiko išleidžia jau trečiąjį albumą. Pirmąjį solinį albumą ruošia ir Dovilė, bet tai – kita tema.

Jei ankstesniame GeraiGerai albume, išleistame 2014-aisiais, skambėjo švelnesnė instrumentinė muzika, skirta dizainerės Julijos Janus kolekcijai pristatyti, „Gorgon's Son“ – bene labiausiai popmuzikai artimas, melodingas, šokiams tinkamas prodiuserio darbas.

Bent jau tokį įspūdį sudaro nemaža albumo dalis – daina „Hammock“ su svajingu vokalistės Dominykos balsu, elektroninė baladė „9 Frozen Penguins“, kurią dainuoja buvęs grupės „Karma“ lyderis Kazimieras Likša, švelniai hipnotizuojanti daina „Tikitikilove“, įrašyta su Monika Ganga.

Greta GeraiGerai akivaizdžios meilės technomuzikai pasigirsta ir garsų, išduodančių, jog jis laisvalaikiu tikriausiai mėgsta pasiklausyti „Depeche Mode“. Beveik visi kūriniai – su balsais, daugelis jų priklauso mažai žinomiems dainininkams.

Bene ryškiausias šio fronto atradimas – gilus, išraiškingas, hipnotizuojantis vokalisto Karolio Rupkaus vokalas, kurį norėtųsi girdėti dažniau. Dar viena staigmena – kad albume dainuoja ne tik lietuviai, bet ir prancūzė Myon, savo balsu papuošusi titulinį albumo kūrinį.

Antroje pusėje, tiesa, albumas kiek išsikvepia, sintetiniai tembrai pradeda kartotis, atrodo, kad iki 65 minučių šio muzikinio nuotykio nebuvo verta ištempti (nors paties Viliaus sudainuotas kūrinys „Fever“ – visai įdomus eksperimentas).

Įvertinimas – 7 iš 10. Titulinis albumo kūrinys:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.