Buvęs „Karma“ lyderis K. Likša pristato pirmąją solinę dainą

Lapkritį ir gruodį K.Likša surengs pirmąjį solinį koncertų turą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lapkritį ir gruodį K.Likša surengs pirmąjį solinį koncertų turą.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 9:34 AM

Šių metų vasario mėnesį grupė „Karma“ paskelbė apie savo išsiskyrimą. Kazimieras Likša (grupės lyderis) jau tuomet minėjo, kad žada pradėti savo solinę muzikos karjerą.

Po septynių mėnesių pertraukos Kazimieras skelbia, jog yra pasiruošęs pradėti savo naująjį kelią ir dalijasi savo pirmuoju soliniu singlu „Surask mane“ bei šią dainą įprasminančiu vaizdo klipu.

„Surask mane“ – daina, kuri pasakoja apie vidinę žmogaus kovą su savimi. Tai daina apie momentą, kuomet norime surasti save, tačiau to siekdami mes klystame, o kartais net ir įskaudiname sau pačius artimiausius žmones. Tikiu, kad ši tema artima kiekvienam, nes visi mes kasdien mokomės gyventi, suprasti save ir mus supančią aplinką“, – pasakoja dainos autorius K.Likša.

Šiai dainai sukurti vaizdinę išraišką dainininkas pasikvietė savo gerus draugus – brolius Danielių ir Zbignievą Bartoševičius, kurie atliko operatorinį ir montažinį darbą, bei aktorius Mantą Tarasevičių bei Aureliją Prašmuntaitę.

Autorius teigia, jog būtent su pačiais artimiausiais žmonėmis galima pasiekti gražių rezultatų net neturint didelių išteklių. „Mintis buvo atskleisti žmogaus vidinę kovą parodant dviejų žmonių santykį, kai vienas pasiruošęs paleisti ir judėti toliau, o kitas nenori tam pasiduoti. Galu gale abu personažai randa save absoliučioje pasimetimo būsenoje. Vienam tenka keliauti toliau, o kitam grįžti. Tai klipas apie nesibaigiančias klajones ieškant savęs“, – užtvirtina K.Likša.

Visa kūrybinė grupė pasakoja, jog klipo filmavimams teko ieškoti specialios erdvės, kurioje būtų galima užfiksuoti šią įnirtingą žmogaus kovą su pačiu savimi. Abiejų personažų dvasiai atskleisti buvo reikalingos dvi skirtingos aplinkos: gyvybinga gamta ir gyvybės stinganti dykuma. Visa tai buvo surasta Neringoje, kur ir vyksta pagrindinis klipo siužetas.

„Esu labai patenkintas rezultatu. Dainą įrašėme ir prodiusavome kartu su Germanu Skoriu jo studijoje „1o7 studios“, o vėliau mano bičiuliai man padėjo nufilmuoti ir įprasminti šią dainą klipu, kuris puikiausiai atspindi „Surask mane“ nuotaiką. Kviečiu kiekvieną pasiklausyti ir toje dainoje atrasti bent dalelę savęs. Tai visuomet yra mano kūrybos pagrindinis tikslas“, – pasakojo K.Likša.

Lapkritį ir gruodį K.Likša su grupe išvyksta į koncertinį turą „Surask mane“ per Lietuvą ir Didžiąją Britaniją. Šiame ture K. Likša kvies visus buvusius grupės Karma gerbėjus iš naujo surasti jį ir jo kūrybą. Koncertų datos bus paskelbtos jau netrukus.

Vaizdo klipas „Surask mane“ – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.