Albumo apžvalga. „Tame Impala“ „Currents“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 14, 2015, 1:31 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:34 AM

Jei dar nesate atradę Australijos grupės „Tame Impala“, dabar pats metas tai padaryti, nes jau aštuonerius metus tai – vienas įdomiausių psichodelinės muzikos projektų. Tiesa, grupe jį galima vadinti tik sąlyginai – scenoje pasirodo penki muzikantai, bet įrašuose viską sugroja ir sudainuoja vienas žmogus, lyderis Kevinas Parkeris.

Šiame, trečiajame „Tame Impala“ albume, jo nuotaika, kaip čia pasakius, nėra pati geriausia. Muzikantas neslepia, kad visus 13 kūrinių įkvėpė skaudus išsiskyrimas su mergina (kuris įvyko jo iniciatyva).

Tai – ne vienintelė priežastis, dėl kurios „Currents“ skiriasi nuo ankstesnių K.Parkerio darbų. Anksčiau „Tame Impala“ kūryba buvo priskiriama rokui (jokios paslapties, kad ši grupė smarkiai įkvėpė dabar labai madingus lietuvius „Garbanotas bosistas“), dabar tai daryti sunkiau – šiame albume dominuoja klavišiniai instrumentai ir sintezatoriai (nors koncertuose – viskas kaip anksčiau).

Svaiginantis, gražus K.Parkerio falcetas puikiai tinka kiek verksmingai albumo temai, nors dainų tekstai – gal kiek pernelyg tiesūs. „Neliūdėk, tavęs laukia nauja ateitis“, – kūrinyje „Yes I'm Changing“ dainuoja „Tame Impala“ lyderis. Jo buvusiajai tikriausiai nėra labai smagu.

Garso efektuose paskandintas balsas dainoje „The Less I Know The Better“ labai primena devintojo dešimtmečio diskotekų muziką – formulė, kurią taip efektingai prieš porą metų panaudojo prancūzų duetas „Daft Punk“.

Tačiau tikroji šio albumo stiprybė – melodijos ir subtiliai sudėlioti garsai, kurie neleidžia atsiplėšti nuo pirmos iki tryliktos dainos. „Tame Impala“ nėra superžvaigždės, bet šis albumas rodo, jog turi visas galimybes tokiomis tapti. Menininkams išsiskyrimai kartais būna labai naudingi, „Currents“ – puikus to pavyzdys.

Įvertinimas – 9 iš 10.

„Tame Impala“ vaizdo klipas „Let It Happen“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.