Albumo apžvalga. Mika „No Place In Heaven“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 20, 2015, 7:56 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 9:29 PM

Prieš septynerius metus išgarsėjęs Mika – Didžiojoje Britanijoje gyvenantis libanietis, kurio hitai „Grace Kelly“ ir „Relax, Take It Easy“ tada jį išstūmė į didžiules arenas ir net stadionus (Lietuvoje jis irgi koncertavo – 2010-aisiais Jūros šventėje).

Tačiau kai kas nuo to laiko pasikeitė. Gimtinėje šiam teatrališkam, akimirksniu įsimenančias dainas rašančiam vyrui pakartoti savo sėkmės nepavyko – šiuo metu jo populiarumas ten smarkiai kritęs. Pagrindinė versija – tokia saldi, neslepiamai minkšta ir komerciška popmuzika britams tapo nepakankamai „kieta“, naujoviška ir madinga.

Užtat jam puikiai sekasi žemyninėje Europoje. Pavyzdžiui, Prancūzijoje jis apdovanotas medaliu už nuopelnus kultūrai. O šį, ketvirtąjį Mikos albumą „No Place In Heaven“ padėjo sukurti net keli žymūs italai – nuo scenos veterano Pupo iki didžėjaus Benny Benassi. Nenuostabu, nes Italijoje Mika – superžvaigždė, dirbęs TV šou „X Faktorius“ ir „Balsas“ komisijoje.

„No Place In Heaven“ nenuvilia – tai sugrįžimas prie šio atlikėjo šaknų. Kitaip tariant – saldžios kaip cukraus vata dainos, tiesiog sutvertos plyšoti pro atvirus automobilio langus, lekiant prie jūros. Pabandykite jau po pirmo sykio išmušti iš galvos dainas „Talk About You“ ar „All She Wants“ – puikios melodijos ir aistringas Mikos balsas garantuoja, kad tiesiog nepavyks.

Yra ir kelios jautrios baladės (pavyzdžiui, „Hurts“), jau irgi tapusios Mikos vizitine kortele. Tačiau išlieka ta pati juokinga problema, dėl kurios dainininkas kartą skundėsi ir „Lietuvos rytui“. Muzika skamba taip smagiai, lyg ant jos būtų užrašyta „vasara“, bet dėl to nepastebima dainų prasmė – Mika dažniausiai dainuoja apie skausmą, nepritapimą, liūdesį, finansines bėdas ir taip toliau. To beveik niekas nepastebi.

Tai primena viena gražiausių šio albumo dainų „Last Party“ – skirta Freddie Mercury atminimui, iš liūdnos įžangos pereinanti į euforišką priedainį. „Net jei tai pasaulio pabaiga, linksminkimės“, – dainuoja Mika. Lyg ir pats suprasdamas, kad būtent linksminti – jo pašaukimas ir dalia.

Įvertinimas – 8 iš 10. Vaizdo klipas „Talk About You“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.