Grupė „Makchu Pikchu“ naujoje savo dainoje vengė žodžio „meilė“

„Makchu Pikchu“ pristatė dainą iš ruošiamo antrojo albumo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
„Makchu Pikchu“ pristatė dainą iš ruošiamo antrojo albumo.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2015, 11:45 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 1:10 PM

Naujausioje roko grupės „Makchu Pikchu“ dainoje „Something Rising“ kalbama apie meilę, tačiau šio žodžio dainos tekstą sukūrusiam naujajam grupės vokalistui Mantvydui Čiupliui pavyko išvengti.

Šį kūrinį jau šeštadienį, spalio 24 d., bus galima išgirsti Vilniaus klube „Vienuolio Pub“ greta kitų būsimo albumo dainų ir kūrinių iš debiutinės kompaktinės plokštelės.

Nors visas savo dainas „Makchu Pikchu“ muzikantai kuria kartu, pagrindiniu šios kiek melancholiškos, tačiau šiam metų laikui ypatingai tinkančios dainos autoriumi reikėtų vadinti gitaristą Rytį Tarailą – būtent jo galvoje suskambėjo dainos akordai ir melodinė linija.

„Kartais būna, kad daina „nesusilipdo“ mėnesiais. „Something Rising“ – visiškai kitas atvejis. Vieną dieną grįžau namo, į rankas paėmiau akustinę gitarą ir... Nemeluoju, pagrindinę dainos idėją pavyko subrandinti kone per valandą. Kad neužmirščiau, ką sukūręs, įrašiau dainos užuomazgas į kompiuterį, o vėliau nunešiau į mūsų repeticijų studiją“, – prisimena žinomas gitaristas.

Taip kūrinys atsidūrė bendroje grupės dainų „kasoje“. Kadangi „Makchu Pikchu“ kūrybiškumo nestokoja ir dainų prirašo labai daug, galbūt „Something Rising“ būtų dar ilgai gulėjusi stalčiuje, jei ne naujasis grupės vokalistas M.Čiuplys, atkreipęs į šią dainą dėmesį. Jis pasiūlė šį kūrinį įtraukti į šiuo metu ruošiamą antrąjį grupės albumą ir pats pasišovė parašyti tekstą.

„Dainoje kažkaip nesąmoningai pavyko išvengti žodžio „meilė“. Žmonės nėra kvaili, jie ir be jo supras, kad kalbu apie tą tikrą, iš paties sielos vidaus „einantį“ jausmą, kuris apima sutikus širdžiai artimą žmogų. Ir nors daugelis per gyvenimą įsimylime ne kartą ir ne du, kiekvieną kartą tas jausmas būna vis kitoks. Dainoje kalbu apie pačią santykių pradžią, kai jausmai tiesiog akyse auga“, – kalba „Something Rising“ teksto autorius M.Čiuplys.

„Tiesą sakant, iš pradžių man ši daina visai nepatiko, kažkaip neskambėjo ir viskas. Bet po to, kai įrašėme visus intrumentus, kitaip tariant, įvilkome į rūbą, ji tarsi toje pasakoje iš bjauraus ančiuko virto nuostabia gulbe. Dabar pats jos mielai klausausi“, – kaip visuomet žodžių į vatą nevynioja grupės klavišininkas Vytis Smolskas.

„Manau, kad daina visų pirma gerai skamba todėl, kad Mantvydas tekstą rašė pats, pritaikė savo vokalinėms galimybėms. O jos tikrai didelės – Mantydas tikrai labai gerai dainuoja, atsižvelgiant į jo jauną amžių“, – sako grupės bosistas Gediminas Andriškevičius.

Daina įrašyta Gediminui priklausančioje „Soundid“ studijoje, kuri įsikūrusi Užupio Meno inkubatoriuje. Pasak jo paties, patalpa, kurioje įrengta studija, turi įdomių akustinių savybių.

„Įsikraustęs į patalpas norėjau jas remontuoti. Tačiau pamėginęs įrašinėti, supratau, kad akustika yra kaip tik tokia, kokios reikia, nes instrumentai čia tarsi įgauna keistą, 9 dešimtmečio roko muzikai būdingą skambesį. Ypač įdomiai skamba būgnai, lyg iš „Led Zeppelin“ repertuaro. Todėl nieko nebekeičiau, kad nepasikeistų patalpos akustinės savybės“, – teigia Gediminas.

Pasak jo, neįprastas skambesys ir apjungs šiuo metu intensyviai įrašinėjimo albumo dainas, mat kūriniai vienas nuo kito smarkiai skiriasi tiek nuotaika, tiek stilistika.

Naujoji grupės daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.