Lietuvių „Deeper Upper“ klipui – apdovanojimas užsienyje

Kadras iš klipo „Unity“.
Kadras iš klipo „Unity“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-26 08:58, atnaujinta 2017-10-07 21:30

Savaitgalį Latvijos sostinėje vyko Tarptautinis Rygos filmų festivalis, kuriame buvo pastebėtas ir įvertintas režisieriaus Sauliaus Baradinsko kurtas muzikinis klipas grupės „Deeper Upper“ dainai „Unity“.

Lietuvių darbas dalyvavo Baltijos šalių muzikinių klipų konkurse, kuris yra viena iš Tarptautinio Rygos filmų festivalio programos „Short Riga“ dalių. Konkurso tikslas – pristatyti ir įvertinti šio regiono klipų kūrėjų indėlį į muzikos klipų kultūrą per pastaruosius porą metų. Konkurse iš viso dalyvavo 15 darbų, po 5 iš kiekvienos Baltijos šalies.

Pagrindinį Baltijos šalių muzikinių klipų konkurso prizą laimėjo estų reperio „Tommy Cash“ klipas „Prorapsuperstar“.

Tuo tarpu „Unity“ muzikiniam klipui buvo įteiktas specialus festivalio žiuri apdovanojimas.

„Šis festivalis įrodė, kad muzikiniai klipai egzistuoja Baltijos šalyse ir yra svarbi kultūros dalis. Tai yra didžiulis laimėjimas man ir mano komandai, nes prie klipo dirbo beveik šimtas žmonių.

„Unity“ – tai puikus žmonių vienybės įrodymas. Man yra garbė priimti šį apdovanojimą ir noriu ypatingai padėkoti festivalio žiuri, organizatoriams ir komandai, nes mes esam „Unity“, – teigė klipo režisierius S.Baradinskas.

Festivalio organizatoriai savo tinklapyje paskelbė ir klipo recenziją, kurioje taip pat lietuvių darbui negailėta komplimentų: „Šis klipas – tai gali būti tavo košmaras arba tavo sapnas, priklausomai nuo tavo skonio ir komforto zonos, kurioje tu esi. Bet kurio atveju, su savo juodai baltais arba šaltai mėlynais vaizdais ir scenarijais, „Unity“ – tai nuostabi šventė tavo akims. Įsitrauk, stėbėk, bet neliesk – galų gale visa tai gali pasirodyti tik miražas“.

Beje, tas pats vaizdo klipas neseniai buvo atmestas Lietuvos vaizdo klipų konkursą „KlipVid“ rengusios LRT televizijos – kaip netinkamas nepilnamečių auditorijai.

Tarptautiniame Rygos filmų festivalyje buvo įvertinta ir daugiau lietuvių darbų. Pagrindinėje konkursinėje programoje dalyvavęs režisierės Alantės Kavaitės filmas „Sangailės vasara“ buvo Latvijos žiūrovų išrinktas geriausiu filmu ir gavo specialų „Splendid palace“ kino teatro apdovanojimą. O Lauryno Bareišos trumpametražis filmas „Dembava“ tapo geriausiu studentų filmu, gavo paskatinamąją premiją bei galimybę surengti premjeras Baltijos šalyse.

Deeper Upper klipas „Unity“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.