Melomanų savaitgalis: net 4 gurmaniški užsieniečių koncertai

Artėjantis savaitgalis Lietuvoje išskirtinis ne tik dėl Helovino šventės ir Visų Šventųjų dienos – melomanus vilioja keli labai įdomūs koncertai.

Visi bilietai į šeštadienį vyksiantį „Fink“ koncertą – jau išpirkti.
Visi bilietai į šeštadienį vyksiantį „Fink“ koncertą – jau išpirkti.
Kaukė – elektroninės muzikos kūrėjo Squarepusherio vizitinė kortelė.
Kaukė – elektroninės muzikos kūrėjo Squarepusherio vizitinė kortelė.
Daugiau nuotraukų (2)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Oct 30, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 7:50 PM

Nuo radikalių elektroninių ritmų iki melancholijos ir dramatiško metalo – artimiausios dienos Lietuvos didmiesčiuose itin turtingos originalios muzikos renginių.

Visus juos galima drąsiai vadinti gurmaniškais – ir visi jie labai skirtingi.

Atvyksta du muzikos radikalai

Penktadienio vakarą išlavinto skonio klausytojams norėsis persiplėšti tarp Kauno ir Vilniaus. Sostinės menų fabrike „Loftas“ „Vilniaus festivalių“ kvietimu pirmą sykį koncertuos Squarepusheris – jau dvidešimt metų žinomas elektroninės muzikos kūrėjas.

Su švieselėmis žybsinčia kauke, kuri jau tapo jo vizitine kortele, į sceną einantį 40-metį Tomą Jenkinsoną (tikrasis kūrėjo vardas) prieš keletą metų teko matyti Vokietijos festivalyje „Melt!“.

Ten jis koncertavo trečią valandą nakties, žiūrovams prireikė ausų kamštukų, pusė jų mobiliaisiais telefonais filmavo prie scenos beprotiškai besiraitantį pusnuogį hipį.

Beprotybės netrūksta ir radikalioje Squarepusherio muzikoje, kuri dažnai skamba kaip į transą vedantis išbandymas smegenims ir juslėms.

Tiek pankroko, tiek džiazo, tiek dramenbeiso įkvėptas britas Vilniuje pristatys savo naujausią albumą „Damogen Furies“ – galima tikėtis ne tik muzikos, bet ir jam įprasto apšvietimo šou.

Tą patį vakarą Kaune vyks festivalio „Centras“ uždarymas, kuriame pasirodys Blixa Bargeldas – legendinė Vokietijos alternatyviosios muzikos asmenybė.

Menininkas 35 metus vadovauja „industrial“ muzikos garsenybėms „Einstürzende Neubauten“, brutalią muziką kuriančioms ir instrumentais, pagamintais iš statybos įrankių bei metalo gabalų. Be to, jis – buvęs ilgametis įžymaus australų dainininko Nicko Cave’o grupės narys. Tiesa, šįkart jo pasirodymas bus labiau artimas kalbėjimo žanrui.

Dėl bilietų – grumtynės

Šeštadienio vakaras „Lofte“ iš anksto vadinamas šios renginių vietos sezono sensacija. Čia grosiantys britai „Fink“ – tikri madingos Europos didmiesčių publikos numylėtiniai.

Grupės lyderis Finas Greenallas jau aštuonerius metus klausytojus stebina iki skausmo nuoširdžiomis, svajingomis dainomis su akustine gitara, bliuzo ir folko priemaišomis.

„Kai jį pakvietėme, neabejojome, kad bus gerai. Bet nenujautėme, kad taip gerai“, – sakė „Lofto“ šeimininkas Viktoras Diawara.

Mat visi bilietai į koncertą išgraibstyti dar prieš kelias dienas, o socialiniuose tinkluose mirga nevilties šauksmai, prašantys perparduoti bilietą. Nieko netrikdo ir tai, kad į sceną britai kils tik po vidurnakčio.

Prieš Vėlines – metalo šou

Ramybę Vilniuje sekmadienį vėl keis trankūs garsai – „Forum Palace“ rūmuose koncertuos Portugalijos gotinio metalo žvaigždės „Moonspell“.

Nuo 1992-ųjų gyvuojanti grupė jau porą sykių yra viešėjusi Lietuvoje, tačiau gerbėjų tai neatbaidys – kiekvieną sykį „Moonspell“ paruošia vis kitą teatrališką šou su įdomiomis dekoracijomis ir kostiumais.

Vilniuje grupė pristatys šįmet išleistą albumą „Extinct“, vadinamą tamsiausios nuotaikos darbu per visą „Moonspell“ istoriją. Prieš Vėlines – pats tas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.