Lietuvos reperiai „Despotin Fam“ išleidžia 4 šalyse kurtą albumą

Lietuvos repo vėliavnešiai „Despotin Fam“ grįžta su naujais kūriniais. Dalimis skaitmeniniu formatu gimstantis albumas „Vienas“ – ypatingas: jis vienu metu buvo įrašinėjamas keturiuose pasaulio kraštuose.

Naujojo albumo pirmosios dalies viršelis.
Naujojo albumo pirmosios dalies viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 9:05 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 11:46 PM

Po penkerių metų pertraukos naują albumą pristatantys „Despotin Fam“ savo globalųjį kūdikį išnešiojo keturiose šalyse – „Vienas“ įrašytas įvairiose Lietuvos vietose, taip pat – Londone, Berlyne ir Melburne. Po visą Žemės rutulį išsisklaidžiusių reperių nesustabdė tai, jog juos skiria tūkstančiai kilometrų.

Lietuvos repo scenos senbuviai klausytojams albumą pateikia dalimis – keturiais kas mėnesį internete pasirodančiais minialbumais. Kiekviename jų – po 4 kūrinius. Simboliška, nes grupėje – keturi reperiai, kurių kiekvienas albume atskleidžia savo požiūrį skirtingomis vienatvę ir individo egzistenciją gvildenančiomis temomis.

„Vienas“ – tai vieno žmogaus žvilgsnis į pasaulį, iš skirtingų jo kampų. Visomis prasmėmis. Tiek buvimo atskirai nuo kitų, tiek vieno žmogaus požiūrio į gyvenimą ir įvairius jo aspektus“, – pasakojo „Despotin Fam“ reperis ir prodiuseris Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis.

Pirmoji albumo dalis pasirodė rugsėjo viduryje. Spalį, pasirodžius antrajai, „Despotin Fam“ atskleidė kortas: be šio iki metų pabaigos dienos šviesą turėtų išvysti dar du likę albumo ketvirčiai, o su paskutiniuoju – ir kompaktinė plokštelė. Grupės gerbėjai turės galimybę įsigyti pilną albumą „Vienas“ ir fizine jo kopija papildyti savo fonoteką.

Išgirsti naujus kūrinius ir sekti albumo gimimą galima grupės „Bandcamp“ paskyroje, „Spotify“ muzikos platfomoje arba „iTunes“ parduotuvėje.

Paskutinis leidinys iš „Despotin Fam“ stovyklos dienos šviesą išvydo dar 2010-ųjų vasarą, kuomet grupė išleido greitai išpopuliarėjusį „Odisėja 49“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.