Albumo apžvalga. „Years & Years“ „Communion“

Albumo viršelis.
Albumo viršelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 5, 2015, 10:39 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:48 PM

Britų trio „Years & Years“ pernai laimėjo prestižinę BBC radijo surengtą apklausą, kurioje kritikai ir muzikos verslo veikėjai rinko jauną atlikėją ar grupę, į kurią labiausiai verta atkreipti dėmesį 2015-aisiais.

Tai – beveik populiarumo garantija. Taip ir nutiko. Šis, debiutinis grupės albumas pakilo į pirmąją populiariausių įrašų Didžiojoje Britanijoje dešimtuko vietą, tą patį padarė daina „King“. Visiškai nesunku suprasti, kodėl.

„Years & Years“ kuria labai melodingą, įsimenančią, bet nebanalią popmuziką, skoningai aprengtą elektroninės muzikos skambesiu. Vienas svarbiausių kozirių – jausmingas vokalisto, aktoriaus Olly Alexanderio balsas. Jei jums patiko svajingos superžvaigžde tapusio brito Samo Smitho dainos, tikrai verta pasiklausyti „Years & Years“ – 99 procentų tikimybė, kad su šiuo albumu skirtis nesinorės ilgai.

Mat „Years & Years“ atstovauja jaunai britų kartai, kuri nebesiveržia įtikti snobams, suvokia gerai parašyto, lengvai niūniuojamo priedainio galią ir nesigėdija žodžio „popmuzika“. Šiek tiek pakeiskite šių kūrinių aranžuotę, pridėkite daugiau „gyvų“ instrumentų – gausis kažkas panašaus į Justino Timberlake'o dainas – bent jau O.Alexanderio dainavimo maniera tikrai labai primena populiariojo amerikiečio.

Bandyti išskirti geriausią dainą neverta – bet kuri iš jų gali tapti klausytojų mėgstamiausia. Klausantis net sunku patikėti, kad visas dainas rašė patys „Years & Years“ nariai. Pernelyg didelė pagunda galvoti, kad už širmos stovi koks 50-metis, dešimtims kitų žvaigždžių hitų prirašęs prodiuseris. Bet ne, nieko panašaus.

Įdomu stebėti, kad, nors pagal šią muziką tikrai galima šokti, dominuojanti nuotaika – melancholija, ir tai jau kurį laiką kartojasi populiariausių jaunimo atlikėjų kūryboje. Galbūt tiesiog toks laikmetis – menas pataiko tiesiai į šiek tiek išprotėjusio pasaulio ir beprotiško gyvenimo ritmo slegiamų žmonių širdis.

O šiaip – tobulas pasirinkimas Lietuvos festivaliams. „Granatos Live“ šią vasarą grojo garsūs britai „Clean Bandit“, kurių smuikininkas Neilas Milanas Aminas-Smithas yra O.Alexanderio vaikinas. Galbūt papasakos apie puikią viešnagę ir paragins užsukti pas mus?

Įvertinimas – 9 iš 10. „Years & Years“ vaizdo klipas „Shine“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.