Į sceną grįžtanti Adele atskleidė muzikos ir gyvenimo užkulisius

„Jei ne sūnus, tikriausiai nebūčiau grįžusi į muziką“, – po kelerių metų pertraukos duotame interviu JAV žiniasklaidai prisipažino dainininkė Adele. Nauja jos daina gerina visus populiarumo rekordus.

Ar Adele gali ateityje koncertuoti Lietuvoje? Kol kas to nežino ir pati atlikėja.<br>AP nuotr.
Ar Adele gali ateityje koncertuoti Lietuvoje? Kol kas to nežino ir pati atlikėja.<br>AP nuotr.
Ar Adele gali ateityje koncertuoti Lietuvoje? Kol kas to nežino ir pati atlikėja.<br>AP nuotr.
Ar Adele gali ateityje koncertuoti Lietuvoje? Kol kas to nežino ir pati atlikėja.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Nov 10, 2015, 5:08 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 11:43 PM

Daugiau kaip 250 milijonų vaizdo klipų peržiūrų per porą savaičių ir daugiau kaip milijonas atsisiuntimų internetu už pinigus. Tokie kūrinio „Hello“ skaičiai nemeluoja. 27-erių dainininkė Adele Adkins, po trejų metų pertraukos išleidusi naują dainą, tebėra populiariausia pasaulio atlikėja.

Pasaulyje, kur naujos žvaigždės sužiba ir užgęsta per metus, tai įspūdinga. Lapkričio 20-ąją pasirodysiantis trečiasis Adele albumas „25“, neabejojama, yra klausytojų labiausiai laukiamas 2015-ųjų muzikos įrašas.

Trejus metus nebuvo ne tik naujų britės dainų. Apie jos gyvenimą apskritai buvo mažai kas žinoma, moterį tik keletą sykių per visą tą laiką užfiksavo kibūs britų paparacai.

Dabar ji pasiruošusi nutraukti tylą. Interviu žurnalams „i-D“ ir „Rolling Stone“ galingo balso dainininkė atskleidė daug detalių apie savo kasdienybę, kuri, pasirodo, visai nežvaigždiška.

Atrodo kaip studentė

Dėvinti paprastą džemperį ir mūvinti sportbačius, „Mini Cooper“ automobiliu važinėjanti po Londoną, vaikščiojanti į prekybos centrus ir parkus, tačiau vis tiek sugebanti išvengti nepageidaujamo dėmesio. Be makiažo jos daug kas tiesiog neatpažįsta. Be to, vengianti pasivaikščiojimų Londono centre – taip išvengia fotografų.

Skurdžiame Totenamo rajone augusi moteris vis dar nevengia keiksmažodžių, turi puikų humoro jausmą. Metė rūkyti, rečiau vartoja alkoholinius gėrimus. Labiausiai dėl trejų metų sūnaus Angelo: „Juk pagirios ryte, kai su tavimi nori pažaisti vaikas, yra tikras košmaras.“

Taip apie Adele pasakojo su ja prieš mėnesį susitikę poros leidinių žurnalistai. Tiesa, jos automobilį visada lydi kitas, kuriame sėdi asmens sargybinis. Nėra ko stebėtis – Adele populiarumas yra stulbinamas.

Neketina viešai nusirengti

Prieš ketverius metus Adele albumas „21“ buvo išleistas laikotarpiu, kai įrašų pardavimas toliau tragiškai krito. Keli milijonai parduotų egzempliorių atrodė milžiniškas skaičius, bet Adele albumą įsigijo 31 milijonas žmonių.

Puikios melodijos, įsimenamas balsas ir tona nuoširdumo – šiuo receptu Adele sugebėjo nurungti dėl erotiško įvaizdžio iškilusias konkurentes. Jos figūra neprimena modelio, bet dainininkė dėl to visiškai nekompleksuoja.

„Aš tikrai nesiruošiu ištraukti savo papų. Ar rodyčiau savo kūną, jei būčiau liesesnė? Tikriausiai ne. Mano kūnas yra mano kūnas, – žurnalui „Rolling Stone“ sakė Adele ir čia pat prisipažino, kad jai ne kartą nusirengti siūlė žurnalas „Playboy“: – Ar dėl to, kad esu stora?“

Laiminga ir be santuokos

Milijonams gerbėjų mažiausiai rūpi, kiek kilogramų sveria Adele. Be to, manoma, kad dėl to ji netgi pelno daugiau simpatijų, nes atrodo kaip daugybė žmonių gatvėje, o ne kaip dietų iškankinta gražuolė.

Prieš trejus metus jos įrašyta daina filmui apie Džeimsą Bondą „Operacija „Skyfall“ pelnė „Oskarą“. Tačiau moters gyvenime tuo metu vyko kur kas svarbesni dalykai.

Su keturiolika metų vyresniu finansininku Simonu Konecki ji susilaukė sūnaus Angelo. Prieš pastodama dainininkė svarstė, kad gal norėtų persikraustyti į Niujorką. Kūdikis viską apvertė aukštyn kojomis, ir atlikėja dėl to labai laiminga.

Pasak Adele, dėmesio 2012 metais buvo tiek daug, kad ji vos apskritai nebaigė karjeros.

„Aš bijau populiarumo“, – prisipažino dainininkė. Ji įsitikinusi, kad būtent jis pražudė žinomą britų atlikėją Amy Winehouse.

Būtent milžiniška sėkmė anksčiau žlugdė jos asmeninį gyvenimą. Ne viena anksčiau sukurta daina skirta buvusiems Adele vaikinams. Dabar ji pripažįsta, kad jie tiesiog negalėjo susitaikyti su jos populiarumu.

Todėl dainininkė labai džiaugiasi sutikusi Simoną. Su juo, nepaisant daugybės gandų, dainininkė nėra susituokusi ir kol kas neplanuoja to daryti.

„Mes turime vaiką. Tai – pakankamas įsipareigojimas“, – svarstė dainininkė, mylimajam skyrusi vieną naujo albumo dainų.

Šeimos privatumą ji gina visomis išgalėmis. Atlikėja laimėjo bylas prieš kelis britų leidinius, kurie išspausdino gatvėje padarytas vaiko nuotraukas. „Rolling Stone“ žurnalistas pamatė Adele sūnų, tačiau buvo prisaikdintas nenupasakoti jo išvaizdos.

Aplink sūnų dabar sukasi visas Adele gyvenimas. „Jis – mano viršininkas. Geras jausmas, nes paprastai viršininkė esu aš. Motinystė – geriausia, kas man nutiko. Kol neturėjau Angelo, nesupratau, kiek daug esu pasiekusi“, – nusijuokė dainininkė, ant vienos rankos išsitatuiravusi sūnaus vardą, o ant kitos – žodį „rojus“, nes būtent rojų primena jos dabartinis gyvenimas.

Gerbėjai tikisi koncertų

Kurti šį albumą atlikėjai padėjo daugybė muzikos žvaigždžių – nuo Lietuvoje viešėjusios grupės „OneRepublic“ vokalisto Ryano Tedderio iki dainininko Bruno Marso ir populiariausio pasaulyje dainų kūrėjo Maxo Martino.

Albumas buvo kuriamas ilgai. Į šiukšlių dėžę Adele išmetė krūvą jau įrašytų dainų.

„Jos nebuvo geros. Manyti, kad žmonės pirks bet kokį š... tik todėl, kad tu jį dainuoji, yra neteisinga“, – paaiškino atlikėja.

Albumas pavadintas „25“, nes tiek metų buvo Adele, kai ji pradėjo rašyti jo dainas.

Ankstesni albumai pavadinti panašiai – „19“ ir „21“.

Jos gerbėjus dabar labiausiai kamuoja klausimas – ar bus galimybė savo dievaitę išgirsti gyvai.

Lapkričio viduryje ji surengs vieną išskirtinį koncertą Niujorke, tačiau ar po to vyks į gastroles? Kol kas atsakymo nėra. Adele ketina apsispręsti iki Kalėdų.

Visi „Lietuvos ryto“ kalbinti šalies koncertų rengėjai neslepia – jei tik bus mažiausia galimybė, bandys britę prisivilioti ir į Lietuvą. Bet pramogų verslo užkulisiuose sklandantys gandai nedžiugina – esą dainininkės honoraras bus toks didelis, kad nepakaktų ir didžiausių mūsų šalies arenų.

Yra priežastis, dėl kurios pati britė gali norėti keliauti per pasaulį su savo dainomis, – ji dar niekada nėra surengusi rimtų pasaulinių gastrolių.

Pasirodžius albumui „21“ koncertus teko atšaukti dėl sveikatos problemų – dainininkei buvo atlikta balso stygų operacija. Po jos, tvirtina Adele, jos balsas kiek pasikeitė – diapazonas išsiplėtė keturiomis natomis.

Be to, dainininkė prasitarė, kad artimiausi pora metų gali būti vienintelė proga apkeliauti pasaulio scenas. Po kelerių metų jos sūnus Angelo pradės lankyti mokyklą – tada dainininkė tikrai nebesiblaškys.

„Mano karjera – tik pomėgis, o sūnus – gyvenimas. Jokiu būdu neatitraukčiau sūnaus nuo pamokų“, – pabrėžė Adele. Atrodo, minios gerbėjų ryškiausiai britų scenos žvaigždei išties nesusuko galvos.

Parengė Ramūnas ZILNYS

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.