Kruvini išpuoliai Prancūzijoje sutrikdė Alinos Orlovos viešnagę

Dainininkės Alinos Orlovos viešnagė Prancūzijoje klostosi ne taip, kaip ji tikėjosi. Penktadienio vakarą šioje šalyje koncertavusi Lietuvos atlikėja dėl teroristų išpuolių Paryžiuje turėjo pakeisti planus.

A.Orlova apie teroristų išpuolius Prancūzijoje sužinojo po savo koncerto šioje šalyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Orlova apie teroristų išpuolius Prancūzijoje sužinojo po savo koncerto šioje šalyje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 14, 2015, 4:48 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 1:19 PM

Normandijos regiono Kano mieste A.Orlova koncertavo jau ne pirmą sykį. Į šį miestą atlikėja vyko festivalio „Les Boreales“ rengėjų kvietimu. Tą patį vakarą scenoje pasirodė ir dar viena Lietuvos dainininkė – grupės „mmpsuf“ vokalistė Eglė Sirvydytė.

Koncertas įvyko, tačiau po jo Lietuvos atlikėjos sužinojo apie Paryžių sukrėtusias teroristų atakas, nusinešusias per 150 gyvybių. „Sužinojo, kai viešbutyje įsijungė televizorių. Teko skubiai spręsti, ką daryti, nes šeštadienį buvo suplanuota kelionė namo į Lietuvą“, – lrytas.lt pasakojo Vilniuje esantis dainininkės vadybininkas Lauras Lučiūnas.

Šalyje paskelbta nepaprastoji padėtis, sugriežtinta valstybės sienų kontrolė, uždaryti teatrai, bibliotekos, uždrausti masiniai susibūrimai, gyventojai raginami likti namie.

Naktį buvo paskelbta, kad tikriausiai bus uždaryti ir Paryžiaus oro uostai, o skrydžiai – atšaukti. Kartu su koncerto organizatoriais buvo sprendžiama, ką daryti – planuota atidėti kelionę atgal į Lietuvą, susitarta atlikėjas kelioms dienoms apgyvendinti viešbutyje.

Tačiau šeštadienį paaiškėjo, kad skrydžiai iš ir į Paryžių vis dėlto vykdomi, sustiprinta saugumo patikra oro uostuose.

Visą naktį nemiegojusi dainininkė paryčiais su koncerto rengėjais automobiliu išvyko iš Kano į Paryžių – nes niekas nebuvo tikras, ar važiuos traukinys į Prancūzijos sostinę, į kurį A.Orlovai buvo nupirktas bilietas.

Atvykusi į oro uostą, dainininkė, tikimasi, vakare vis dėlto pasieks Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.