Žymi JAV grupė, kurios koncerte šaudė teroristai, nenukentėjo

Penktadienio vakarą Paryžiaus salėje „Bataclan“ surengtas JAV grupės „Eagles Of Death Metal“ koncertas baigėsi tragedija. Pasirodymo šaudyti pradėję teroristai nužudė 80 žmonių.

„Eagles Of Death Metal“ narys J.Hughesas.<br>AP nuotr.
„Eagles Of Death Metal“ narys J.Hughesas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2015, 7:50 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 1:04 PM

Tai – daugiausiai gyvybių nusinešęs išpuolis iš eilės teroro aktų, kurie penktadienio vakarą sukrėtė Prancūzijos sostinę ir visą pasaulį.

Juodais drabužiais apsirengę teroristai šaudė į koncerto lankytojus, o dalį jų paėmė įkaitais. Po kiek laiko į salę įsiveržė pareigūnai, pranešama, kad teroristai žuvo.

Naktį grupės „Eagles Of Death Metal“ paskyroje feisbuke atsirado žinutė, kad dar tikslinama informacija dėl muzikantų saugumo.

Tačiau vėliau paaiškėjo, kad grupės nariai per teroristų ataką nenukentėjo. Grupės būgnininko Julianio Dorio giminaičiai keliems JAV leidiniams pasakojo, jog šūviai pasigirdo, „Eagles Of Death Metal“ sugrojus šešias dainas.

Šūvių trenksmas nustelbė muziką, tačiau dėl scenos apšvietimo muzikantai ne iš karto suprato, kas vyksta salėje. Suvokę, jog šaudoma į žmones, jie spėjo pabėgti nuo scenos ir per užkulisius išlėkti į gatvę.

„Eagles Of Death Metal“ – 1998-aisiais susibūrusi žinoma roko grupė, kurios lyderiai – Jesse Hughesas ir Joshas Homme'as. Pastarasis muzikantas, beje, vadovauja dar garsesnei roko grupei „Queens Of The Stone Age“. Koncerte Paryžiuje J.Homme'as nedalyvavo – šis „Eagles Of Death Metal“ koncertų turas Europoje surengtas be jo.

Koncertą, anot liudininkų, stebėjo apie 1000 žmonių. Tarp jų buvęs žurnalistas Julianas Pearce'as TV kanalui CNN sakė, kad įeinant į salę nebuvo tikrinami žiūrovų asmeniniai daiktai, krepšiai, nors tai yra normali praktika renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.