„2 Donatai“: „Geriau groti vestuvėse, nei būti bebalse pupyte“

Albumą išleidę „2 Donatai“ stebina ir pasikeitusiu įvaizdžiu.<br>I.Boiko nuotr.
Albumą išleidę „2 Donatai“ stebina ir pasikeitusiu įvaizdžiu.<br>I.Boiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 11:49 AM

„Lietuvos balse“ išgarsėję Donatas Balvočius ir Donatas Čižauskas šių metų pradžioje buvo suburti į grupę „2 Donatai“, kurie sparčiai užkauriauja klausytojų simpatijas savo žemaitišku paprastumu, užsispyrimu, jaunatviška charizma ir stipriais balsais.

Nors daugelis atlikėjams klijuoja vestuvių muzikantų etiketę, grupės nariai yra įsitikinę, kad geriau būti geru vestuvių muzikantu, nei besistaipančia bebalse pupyte scenoje.

„Tiek mane, tiek Donatą (D.Balvočių, – aut. past.) muzika lydi nuo pat vaikystės. Ilgą laiką vestuvėse dainavome po vieną, tačiau tai labai labai sunkus darbas, kuris išsekina tiek fiziškai, tiek psichologiškai, bet dabar, kai tapome grupe, esame visiškai kitokie ir einame kita linkme!

Kurdami dainas, keisdami įvaizdį ir pagaliau išleisdami savo albumą tikimės sulaukti dar didesnio žmonių palaikymo“, – sako D.Čižauskas.

Savo debiutinį albumą „Viskas pusiau“ pristatanti grupė kartu pakeitė ir sceninį įvaizdį, kuriuo rūpinosi stiliaus namai „House of Kikimara“. Abu atlikėjai tikina, kad kiekvieno dainininko svajonė yra išleisti savo dainų albumą ir netveria džiaugsmu žiūrėdami į ką tik išleistą ir jau prekyboje pasirodžiusį muzikinį produktą.

„Kai žiūriu į albumą negaliu patikėt, kad mes tai padarėm! Dar tuomet, kai viskas prasidėjo, ir kai Žilvinas (Žvagulis, – aut. past.) sakė, jog išleisime kompaktą su mūsų dainomis, tai atrodė nelabai tikėtina, bet po ilgų mėnesių darbo, pasirodo, jis nemelavo.

Džiaugiuosi kaip mažas vaikas, gavęs patį geriausią žaislą. Smagu matyt, kad albume yra ir mano paties sukurtų dainų. Tikiuosi, kad publikai ne tik patiks mūsų dainos, bet ir išgirs, koks stiprus ryšys yra tarp mūsų ir muzikos.

Į ją žiūrim labai rimtai, todėl jau kuris laikas muzika mums yra ne Jūs, o Tu. Įdėjome labai daug darbo ir širdies į šitą albumą. Manau, kad tai yra rimtas pareiškimas visiems tiems, kurie sako, kad mes nerimtai nusiteikę. Pasikartojant galiu pasakyti, kad mes nusiteikę rimtai ir net labai!“ – teigia D.Čižauskas.

D.Čižauskui antrina ir grupės kolega D.Balvočius, kuris džiaugiasi ne tik albumo pasirodymu, bet ir jo kokybe.

„Albumo išleidimas – tai mūsų įvertinimas ir pasitikėjimas, kad galim dar daugiau. Džiugu matyti, kad išleidome tikrai kokybišką ir profesionalų produktą, kuriame visų 12 dainų fonogramos buvo padarytos specialiai mums!

Ne tik atsižvelgiant į mūsų balsus ir vokalo galimybes, bet ir į klausytojus, kad šiems būtų įdomiau klausytis. Nemanau, kad daugelis atlikėjų gali pasidžiaugti tuo“, – pasakoja D.Balvočius.

Prie albumo pasirodymo ir Donatų svajonės išsipildymo prisidėjo ne vienas žmogus, kuriam atlikėjai jaučia didžiulią padėką.

„Pirmiausia, norime padėkoti Ingai ir Arūnui Valinskams, be kurių nebūtų susikirtę mūsų keliai su „Zuzi“ kompanija. O patį didžiausią ačiū sakom Ž.Žvaguliui, visam „Zuzi“ kolektyvui ir Mariui Matulevičiui, kurių darbo dėka galime džiaugtis tuo, ką turim dabar“, – sako Donatai.

Paklausus, kodėl albumo pavadinimas yra toks, koks yra, vaikinai šmaikštaudami atsako: „Viskas čia aišku, gi honorarą tai dalinamės pusiau“.

Iš tiesų, albumo pavadinimas yra tik nuoroda į vieną iš albume esančių dainų, tarp kurių yra ir D.Čižausko autorinė daina „Tyliai akis užmerkiu“, kuri, pasak paties autoriaus, bus viena svarbiausių jų repertuare:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.